Belföld

Nyitrai Zsolt Rejtő Jenő könyveit, Kubatov Gábor veterán autókat gyűjt

rtl.hurtl.hu

2023. február 1. 6:59

A kormánypárt tagjainak vagyonnyilatkozataiból szemezgettünk. 

Kedd éjfélig kellett leadni a képivselőknek és a közjogi méltóságoknak a vagyonnyilatkozatukat. Ezekből kiderült, hogy Orbán Viktor 14 millió forintot tudott megspórolni magának a feleségével, Novák Katalin megtakarításai is nőttek, Gyurcsány Ferenc viszont több mint százmillió forinttal lett szegényebb

Kubatov Gábor

A Fidesz alelnöke, és egyben az FTC elnöke mindössze egy darab ingatlan tulajdonosa: egy 30 négyzetméteres üdülőt írt be vagyonnyilatkozatába. A Farkasgyepűn található ingatlannak, amit 1986-ban örökölt, felerészben tulajdonosa.

Gépjárművekben már impozánsabb a listája. Két oldtimer SL Mercedes tulajdonosa, amiből az egyiket tavaly februárban vásárolta meg, valamint kettő Opel Kadett B veteránautó szerepel vagyonnyilatkozatában. Emellett egy Volkswagen Jetta van a nevén, amit 2017-ben vásárolt.

Védett gyűjteménye nincsen, de vagyonnyilatkozatában egy nagyjából ezer darabos CD hangelemem(sic) gyűjtemény azért szerepel.

Befektetett pénze, értékpapírja nincs, 20,5 millió forint készpénzt vallott be, valamint 18,5 millió forintos tartozást. Az FTC elnöki tisztségéért fizetést nem kap.

Kocsis Máté

Aranyhalai most nem szerepelnek a Fidesz frakcióvezetőjének vagyonnyilatkozatában, de megtakarítása majdnem 69 millió forintra ugrott a tavalyi 34,6 millióról. Se ingatlana, se autója, se gyűjteménye nincs, van viszont egy ajándékba kapott festménye: Szász Endre Paragrafus című alkotása.

Nyitrai Zsolt

A miniszterelnök főtanácsadójaként is dolgozó fideszes képviselőnek az Eger közelében található Andornaktályán egy 122 négyzetméteres présház és borospince, valamint egy 250 négyzetméteres belterületi, beépítettlen területe van, valamint Egerben egy 68 négyzetméteres lakása egy társasházban, amelynek 4/10 részben tulajdonosa.

Autót tíz éve nem vásárolt, csak egy 2012-ben vett Kia Ceed van a nevén a vagyonnyilatkozata szerint.

Sokkal jobban áll védett műalkotásokban, de gyűjteményét az elmúlt években nem igazán bővítette, utoljára 2018-ban vásárolt. Antik órából öt darabja van, valamint egy Breitling Kronográf 1942, emellett Rejtő Jenő 15 darab első kiadású könyvének büszke tulajdonosa.

Gyűjteményét lenne miből bővítenie: készpénzben és számlán 35 millió forintja van, valamint négymillió forint államkötvénybe fektetve.

Rétvári Bence

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szinte üres vagyonnyilatkozatot adott le, alig szerepel benne bármi is. Se autója, se gyűjteménye, se műalkotása, de még készpénze sincsen. Van viszont egy 138 négyzetméteres lakása Budapest XI. kerületében, amit 2012-ben vásárolt, 2021-ben pedig Balatonkenesén vásárolt egy száz négyzetméteres lakóházat, aminek felerészben a tulajdonosa.

Emellett 18 millió forintja van állampapírba fektetve, valamint 8 millió forintos hitelintézeti számlakövetelése.  

Tállai András

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárának négy ingatlan szerepel a vagyonnyilatkozatában, amik Mezőkövesden és környékén találhatóak. Van köztük egy 15 négyzetméteres pince Bükkzsércen, egy majdnem négyszáz négyzetméteres belterületi ingatlana Mezőkövesden, egy 550 négyzetméteres ingatlanon álló üdülője Bogácson, legutóbbi szerzeménye pedig egy 2021-ben vásárolt, 371 négyzetméteres, zárójeles megjegyzése szerint „nem használt” lakóháza Mezőkövesden.

A NAV egyköri elnöke jól megtakarításokkal: majdnem 80 millió forintja van különböző állampapírokba fektetve, nagyjából 14,5 millió forintja befektetésben  és életbiztosításban és havonta több mint 40 ezer forintot fizet be egy általános biztosításba az Aegonnál. Emellett több mint 36 millió forintja van.

Dr. Koncz Zsófia

A fideszes képviselő, akinek nemrég született meg a gyermeke, 15 millió forintja van értékpapírokba fektetve, valamint négymillió forintja számlán, valamint egy 76 négyzetméteres budapesti lakása. 

Más nem is szerepel vagyonnyilatkozatában egy motorkerékpárt kivéve: egy Suzuki SV 650-es, amit még 2020-ban örökölt. 

Nyitókép: Az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 7-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

#Belföld#vagyonnyilatkozat#vagyonnyilatkozatok#kormánypárt#fidesz#kdnp#ma

Címlapról ajánljuk