Belföld

Kompromittáló szexképeket semmisítettek meg Schadl György páncélszekrényéből, „kevésbé snájdig” a miniszterelnökünk, megajándékozták a Cápák a „kopasz dzsinnt”

rtl.hurtl.hu

2023. január 28. 19:32

Árvízkészültség és benzinturizmus van, a Schadl–Völner-ügyben pedig olyan adatok láttak nyilvánosságot, amelyek belülről mutatják a korrupció működését. A ValóVilágban sem állt meg az élet, a villalakókat kommentekben ostorozták a nézők, Zacher Gábor pedig Orbán Viktorral illusztrálta, milyen sok kívánnivalót hagy maga után a magyarok egészségkultúrája. Egy minikutya életeket mentett, a Sztárbox pedig újrakezdődik. Ezek a hét videói.

Végigfutott a fejünkön, hogy ledőlünk, elalszunk, és lehet, hogy nem kelünk fel többet 

– mondta múlt vasárnap az RTL Híradóban az a magyar hegymászó, aki társaival együtt a halállal nézett szembe a Magas-Tátrában. Már rájuk sötétedett, amikor a szlovák hegyi mentők lehozták őket a hegyről, valószínűleg ezzel megmentették az életüket. Hogy mi mindent éltek át Várkonyi Gáborék, kiderül az alábbi videóból.

 

Nemcsak a szlovák hegyi mentők mentettek életet, voltak a múlt hétvége hősei, hanem Mini, a törpe pincser is, aki alvó gazdáit figyelmeztette a terjedő tűzre egy miskolci menhelyen. Ezzel gazdái életét és hatvan másik kutyát is megmentett.

 

A vasárnap esti Portréban Zacher Gábor toxikológus nem magáról, inkább a számára fontos témákról beszélt, például arról, hogy mi történt az egészségügyben a covid idején, miért maradt el az összeomlás. A toxikológus arra is rámutatott, hogy Magyarországon rengeteg az elhízott ember, élen a miniszterelnökünkkel. Szerinte ha Orbán Viktor keményen elhízva kiállna az emberek elé, és azt mondaná: emberek, fogyjunk le 25 kilót egy év alatt, annak lenne csak igazán népegészségügyi haszna.

 

A héten újabb szakaszához ért a Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke, valamint a fideszes Völner Pál, volt igazságügyi államtitkár nevével fémjelzett korrupciós botrány, miután az rtl.hu és a Blikk újabb dokumentumokhoz, illetve hangfelvételekhez jutott. Völner Pál a vallomásában azt írta, agilis fiatal vezetőnek látta a kenőpénzekből a vád szerint egymilliárd forintot kereső Schadlt. A nyomozati anyagok szerint Schadl a börtönből egy nem azonosított körrel igyekezett kapcsolatba kerülni feleségén keresztül, és a segítség elmaradása esetén „60-70 országgyűlési képviselő feldobása is felmerült”.

 

Más dokumentumokból az derült ki, hogy az ügyészség megsemmisítette a Schadl György páncélszekrényében talált kompromittáló felvételeket. A jegyzőkönyvek szerint két fényképet, illetve számítógépes üzenetváltásokat találtak, valamint két DVD-t, a fotókon pedig három meztelen ember volt látható, akik közül ketten szexuális aktust folytattak.

Szerdán az is kiderült, hogy egy ideig „pihentette” az egyik telefonját Völner Pál volt igazságügyi államtitkár a Pegasus-ügy kirobbanása után. A hangfelvételek alapján az expolitikusnak rosszul esett, amikor Varga Judit igazságügyi miniszter nyilvánosan is elmondta, hogy Völner Pál felel a titkos megfigyelési engedélyek aláírásáért.

 

Míg Völner Páléknak van oka az aggodalomra, addig Pétervására fideszes polgármestere „betegszabadságát tölti” egy uniós pénzből épített, 50 millió forintos falusi vendégházban. Ez már a sokadik olyan turisztikai beruházás a környéken, amire ő vagy családtagjai nyertek uniós és költségvetési támogatást. Eged Istvánt a helyszínen találta Hadházy Ákos. A polgármester előbb azt mondta a független képviselőnek, hogy takarítja a házat, majd amikor szembesítették vele, hogy munkaidőben van, azt mondta, a betegszabadságát tölti.

 

A Híradó számolt be arról, hogy a szülők szerint a tankerület az arcukba hazudott, amikor azt állította, hogy a diákoknak nem voltak óráik a budapesti Jaschik Álmos Művészeti Gimnázium leomlott mennyezetű, veszélyessé vált emeletén. Holott nagyon is voltak.

 

A héten lezajlott a debreceni akkumulátorgyár beruházásának második közmeghallgatása, ahol ha lehet, még jobban forrtak az indulatok. Az egyik hozzászóló egyenesen lehazaárulózta a főispánt, az egyik résztvevőt pedig meg is ütötték.

 

Rendkívül csapadékosan kezdődött az év, Kelet-Magyarországon sok helyen árvizekkel küzdöttek. Az rtl.hu látványos nézői felvételeket kapott a lillafüredi vízesésről lezúduló hatalmas víztömegről.

 

És az a nap is elérkezett, amikor Horvátországban olcsóbb az üzemanyag és a bevásárlás, mint Magyarországon. A Fókusz riportjából az is kiderül, hogy melyik szomszédos országban a legérdemesebb feltankolnunk készleteinket.

 

A politikai botrányok mellett sajnos egy gyászhírről is be kellett számolnunk. Elhunyt az X-Faktor egykori versenyzője, Kovács László, vagy ahogy többen ismerték, Stone. A zenész agyvérzést kapott, lélegeztetőgépre került, ám szervezete feladta a harcot. A Fókuszban Zámbó Krisztián gyászolta egykori zenésztársát. 

 

Katonai tiszteletadás mellett eltemették Mátészalkán a két hete a XI. kerületben halálra késelt rendőrt. A 29 éves Baumann Péter búcsúztatására az ország minden részéről érkeztek rendőrök. A fővárosi rendőrkapitány búcsúbeszédében azt mondta: Baumann Péter nagybetűs rendőr volt, aki előtt reményteljes jövő állt.

 

A Cápák között című üzleti showműsor egyik legmeghatóbb jelentét láthattuk a héten, amikor befektetéstől függetlenül egy-egy millió forintot adott Lakatos István és Balogh Levente a „kopasz dzsinnek”.

 

A „kopasz dzsin” nem más, mint Sándor László, aki az éjszaka veszélyeitől védené meg a tiniket az ALF Tini Felügyelet nevű vállalkozásával, ami hidat épít az aggódó szülők és a bulizni vágyó fiatalok között. 

 

Moldován András, a Cápák között egyik befektetője pedig kulisszatitkokat árult el a Reggeliben a műsorról, és azt is megosztotta, hogyan vált TikTok-sztárrá.

 

Még mindig Zámbó Jimmy-lázban ég az ország. Az RTL+ felületén már fent van A király utolsó része is, aminek apropóján a Fókusz egy egyedülálló kvízre invitálta a rajongókat. Tánc a Szabadság hídon, amerikai karrier, playback vagy élő? A hamis legendák és a fájdalmas igazságok között nem is olyan könnyű eligazodni, ha Zámbó Jimmyről van szó.

 

Akcióban nem lesz hiány az ősszel induló Sztráboxban sem: a zenészek, színészek, valóságshow-szereplők felkészítését az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Kokó István felügyeli, aki exkluzív interjút adott a Fókusznak a műsorral kapcsolatban.

 

A villalakók sem unatkoztak a héten: VV Barna és VV Melina kendőzetlen üzeneteket kaptak a nézőktől, a többi játékos pedig szintén kivette a részét a feladatból, aminek hatalmas veszekedés lett a vége.

 

VV Barna sem úszta meg, a kommentek között volt, ami manipulatívnak titulálta, de olyan is, ami inkább az általa képviselt értékekre volt kíváncsi. Itt VV Barna bevallotta, fontos motivációja, hogy ne legyen olyan, mint az apukája.

 

VV Melina pedig nem úszhatta meg azt a kérdést, amiből kiderül, vajon milyen érzelmi szálak fűzik VV Danihoz. 

 

VV Márió pedig mélypontra került, hétfőn arról beszélt, hogy feladja a játékot. 

 

Az összefoglaló végén pedig egy kis torna a rekeszizmoknak: a Drága örökösök első hetének bakiparádéja. Hernádi Judit elszólását még Lengyel Ferenc sem bírta ki nevetés nélkül.

 

#Belföld#a hét videói#schadl-völner ügy#zacher gábor#vv melina#vv dani#ValóVilág#Cápák között#hernádi judit#kopasz dzsin#ma

Címlapról ajánljuk