Belföld

Az ukrán védelmi tanács szervezete szerint a magyar média dezinformációs kampányt folytat az ukrán hadsereg ellen

Mohos MátéMohos Máté

2023. január 24. 20:01

Több kormánypárti médiumot is kiemelt a szervezet.

A magyar (kormánypárti) média álhírkampányt folytat az ukrán hadsereg ellen, véli a Központ a Dezinformáció Ellen (Center for Countering Disinformation), az ukrán védelmi tanács által alapított szervezet. A tavaly március óta működő CCD arra figyelmeztet, hogy

minden, a magyar média által terjesztett üzenetet széles körben ismételnek meg az Orosz Föderáció tömegtájékoztatási eszközei is. Ezzel kizárólag a kárpátaljai ukránok és magyarok közötti ellenségeskedés szítását célozzák.

Az ukajnai magyarok és ukránok közötti feszültségről már korábban is megírtuk, hogy azt előszeretettel szítják az oroszok. A kormányzati szervezet most a Metropol, a Pesti Srácok, és a Magyar Nemzet cikkeit emeli ki, amelyeknek szerintük az ukránok lejáratása a célja.

A Metropol cikke arról szól, hogy Kárpátalján százával tárolják hűtővagonokban a halott ukrán katonák holttestét. A Pesti Srácok hazugsággal többször lebukott szerzője arról írt, hogy az ukránok tömegesen mozgósítják a kárpátaljai magyarokat, a Magyar Nemzet pedig arról, hogy hatalmas veszteségei „lehetnek” a kárpátaljai dandárnak. A Nemzet cikkét a Mészáros Lőrinc közelébe sodort Index is átvette.


Nyitókép: CCD

#Belföld#oroszország#ukrajna#sajtó#kormánypárt#álhír#kárpátalja

Címlapról ajánljuk