Külföld

A magyarok ellen hangolnák a kárpátaljai ukránokat az orosz különleges erők a kormányzó szerint

rtl.hurtl.hu

2022. március 22. 9:45

Az oroszok hamis fenyegetéseket küldenek Kárpátalja magyar lakosainak, vélhetően az ukránok nevében, illetve azt terjesztik, hogy a magyar kisebbség el akar szakadni Ukrajnától – állítja a területi katonai közigazgatás vezetője.

Az Orosz Föderáció különleges szolgálatai felforgató, dezinformációs műveleteket folytatnak, amelyek célja Kárpátalja destabilizálása – közölte Viktor Mikita, a kárpátaljai területi katonai közigazgatás vezetője az ukrán Interfax hírügynökség szerint.

Mikita szerint az oroszok hamis fenyegetéseket küldenek, vélhetően az ukránok nevében Kárpátalja magyar lakosainak, illetve azt terjesztik, hogy a magyar kisebbség el akar szakadni Ukrajnától.

A kormányzó hangsúlyozta, Kárpátalja hatóságai már jóval az információs támadás kezdete előtt tudtak az ilyen szándékokról.

A helyzetet teljesen ellenőrzés alatt tartjuk. Köszönöm a kárpátaljai magyar közösség képviselőinek a világos és összehangolt fellépést a támadás lokalizálása és az oroszok romboló akcióinak elhárítása érdekében

– tette hozzá Mikita.

A kormányzó állításait támasztja alá egy ukrán újságíró, Dmytro Tuzhanskyi Facebook-bejegyzése, amelyben arról írt, hogy ilyen dezinformációs SMS-ekkel bombázzák a kárpátaljai magyarokat.


Nyitókép: Facebook

#Külföld#orosz-ukrán háború#kárpátalja#titkosszolgálat

Címlapról ajánljuk