Belföld

A szegények szenvedik meg a leginkább az inflációt, de a képviselők fizetése tovább nőtt, hoppon maradtak a Cápák, a végzetes éjszakával búcsúzott A Király

rtl.hurtl.hu

2023. január 21. 18:30

Annyira megdrágult egy év alatt a sertészsír és a kenyér, hogy a korábban egyik legolcsóbbnak számító ételt sokan már nem engedhetik meg maguknak. Kiderült, mit szól az RTL+ sikersorozatához Zámbó Jimmy özvegye, és búcsút vettünk a legendás olasz színésznőtől, Gina Lollobrigidától. Alekosz bejelentkezett Béres Anettért, utána kemény állításokat tett a nőkről, a Cápákkal pedig olyasmi történt, amire eddig még nem volt példa: egy 19 éves srác visszautasította a nagyhalak 200 milliós ajánlatát. Ezek a hét videói.

 

Tovább vágtat az infláció, a zsíros kenyér drágult a leginkább az élelmiszerek közül Magyarországon a KSH friss adatai alapján. Nem csak a kenyér ára nőtt az egekig, de egyetlen év alatt több mint a kétszeresére drágult a disznózsír is. Raskó György agrárközgazdász szerint a szegényebbek lényegesen nagyobbnak érzékelik az inflációt, mint a tehetősebbek. A szakértő szerint az árstop miatti veszteségeit hárítja a fogyasztókra a sertéságazat.

 

Rádadásul már majdnem háromszor akkora az élelmiszer-infláció Magyarországon, mint az Európai Unióban átlagosan. Egyetlen év alatt átlag 50 százalékkal ugrottak meg az árak a magyar boltokban decemberre. A GKI szerint még fél évig nálunk mérhetik a legnagyobb drágulást, sőt azt mondják, akár annál is tovább, ha kivezetik az árstopot.  

 

A Házon kívül stábja annak járt utána, hol kerül kevesebbe a csirkemell, a tészta, a tej és néhány egyéb alapélelmiszer: Magyarországon vagy három nyugat-európai országban. Külföldre költözött magyar családokat kértünk meg, hogy vásároljanak be ugyanazokból a termékekből ugyanakkora mennyiségben, majd az árakat összehasonlítottuk az itteniekkel. A Házon kívülnek nyilatkozó szakértő szerint a bérkülönbségek és az elszabaduló infláció miatt a magyar családok már dupla annyit költhetnek a keresetükből élelmiszerre, mint a Nyugat-Európában élők. 

 

Azonban nem mindenkit visel meg az árak elszabadulása. Az országgyűlési képviselők fizetése és költségtérítése is százezrekkel emelkedik márciustól – írta meg a Blikk. A lap számításai szerint lakásbérlésre, irodabérlésre, alkalmazottak fizetésére vagy épp benzinköltségre is jelentősen több pénzt kapnak a képviselők. A Híradónak a GKI szakértője azt mondta, a képviselőknek az inflációnál is nagyobb mértékben nő a fizetésük, így reálértékben is jobban keresnek majd, mint tavaly.

 

Közben az ELTE oktatói és adminisztratív dolgozói nyílt levélben kértek béremelést. Az állami egyetemek alkalmazottai ugyanis akár háromszor kevesebbet kereshetnek, mint az alapítványi formában és politikai kinevezettekkel működő egyetemek dolgozói. Egyikük azt mondta, két diplomája és több nyelvvizsgája van, mégsem tud megélni a fizetéséből. A kormány a Híradó megkeresésére azt írta, az elmúlt 2 évben a felsőoktatási intézmények dolgozóinak keresete két ütemben 30 százalékkal emelkedett.

 

Erasmus-ügyben sem csitultak az indulatok. A kormány külföldre mutogat az egyetemekről folyó vitában, de mindenhol egészen más a gyakorlat, mint nálunk. Rendszeresen hivatkoznak ugyanis arra az alapítványivá alakított egyetemekről szóló vitában, hogy más országok egyetemeinek testületeiben is ülnek politikusok. Az RTL Híradó utánanézett több ilyen politikusnak, és kiderült: ők a hazaiaktól eltérően nem szólnak bele az egyetemek működésébe, csak tanácsokkal segítik a döntéshozókat. Az Európai Bizottság szerint nem a tagállamokat kellene összehasonlítani, hanem arról kell beszélni, hogy Magyarország végrehajtja-e a vállalásait.

 

Debrecenben sem volt kevésbé paprikás a hangulat a város mellé tervezett akkumulátorgyár miatt összehívott januári közmeghallgatáson. A dühös helyiek kipfujolták a polgármestert és a kínai cég képviselőjét. Az ottaniak nem szeretnének egy akkumulátorgyár szomszédságában élni, a legtöbben a gyár vízigénye és a veszélyes anyagok kezelése miatt aggódnak. Úgy tudják, az üzemben nem magyarok fognak dolgozni, és aggódnak, hogy ez a több ezer külföldi ember mivel fogja a szabadidejét tölteni a környéken. 

 

Tatár Csilla is kiakadt. A híresség nyilvános posztban háborgott amiatt, hogy a fogyni vágyók elhappolják a cukorbetegekek elől a gyógyszereiket. A betegek közül így van, aki közösségi oldalakon próbálja beszerezni az orvosságot. A hiányt az is okozza, hogy a gyógyszert testsúlycsökkentésre is hatékonyan lehet használni, extrém túlsúly esetén például az orvos is felírhatja. Az általunk megkérdezett dietetikus szerint azonban sokan esztétikai célú fogyásra is kiváltják az injekciót.

 

Alekosz kivetette a hálóját Béres Anettre. Nem titok, hogy Anett ayahuasca-szeánszos balesete óta újra szingli, amit Alekosz nem hagyott szó nélkül, egy Facebook-posztban hívta el randevúzni a lányt. Béres Anett először és utoljára csak a Fókusznak reagált Alekosz nyilvános szerelmi közeledésére: szerinte Alekosz két családos barátnőjét is megkereste hasonló ajánlattal. 

 

Alekoszt azonban nem hatotta meg Anett elutasítása. Nincs még vége – mondta cseppet sem szerénytelenül. Majd a Reggeliben vitázott VV Mercivel, és végül arra jutott, hogy minden nő humortalan és fantáziátlan.

 

És a Fekete vonat-koncert körül kialakult botrány sem csitult el teljesen. L.L. Juniort is megviselték a balhé után megjelent cikkek és kommentek. A rapper a Fókusznak elmondta, szomorúan konstatálta a bandáról megjelent híreket, és néhány hírportállal szemben pert is indít. Junior kikérte magának a hazugságokat, amik megjelentek a botrány után.

 

Gyilkosság rázta meg a néhány száz fős borsodi települést, Csermelyt, a hét eleje óta fokozott a rendőri jelenlét a faluban. A  gyanú szerint a héten egy 14 éves fiú megölt egy 83 éves asszonyt. Információink szerint a fiú segíteni ment át a közelben lakó nőhöz, akivel összekülönböztek, majd olyan súlyosan bántalmazta, hogy az áldozat belehalt sérüléseibe. Az RTL információi szerint a gyanúsítottnak a gyilkosság előtt sem volt jó híre a faluban, sokszor agresszíven viselkedett a helyiekkel. A család körülbelül 2 évvel ezelőtt költözött Csermelyre, egy kis házban laknak összesen tízen.

 

Meghalt Gina Lollobrigida, Olaszország és a világ filmművészetének egyik nagy egyénisége. Világhírű rendezőkkel és színészekkel dolgozott együtt úgy, hogy nemet mondott Hollywoodnak, és maradt Európában. Élete második felében inkább fotózott, és még a politikába is belekóstolt. A legendás színésznő 95 éves volt.

 

A Cápák között adásában olyan történt, ami még soha. Egy 19 éves vállalkozó visszautasította a befektetők 200 milliós ajánlatát. A nagyhalak már akkor padlót fogtak, amikor megtudták, hogy nemrég egy világsztár is Balázstól vásárolt.

 

Pachert Balázs egy hatalmas cipőbirodalmat szeretne felépíteni, amihez a Cápák segítségét kérte. Bár a pitch eleje döcögősen indult, a befektetők számára hamar világossá vált, hogy profival van dolguk, Balogh Levente egy ponton fel is állt, hogy átadja cápaszékét a fiatal srácnak.

 

Balogh Petya kivételével mindegyik befektető ajánlatot tett a 19 éves üzletembernek, aki ezután behívta a barátait, hogy átbeszélje velük, bevegyék-e bármelyik Cápát a cipős vállalkozásba. Hiába mondott mindannyiuknak nemet, Balogh Levente nem állt le, és tett még egy ajánlatot.

 

A héten bemutatták A Király című sorozat utolsó részét az RTL+ streamingfelületen. Zámbó Jimmy Hulé Éva, Edit asszony és kisfia társaságában töltötte utolsó óráit. A csepeli házat zongoraszó zengte be, amit csupán egy kakas kukorékolása volt képes megtörni. Íme egy kis ízelítő a mindent lezáró epizódból:

 

Zámbó Jimmy halálának tisztázatlan körülményei a mai napig óriási port kavarnak. Például azt sem tisztázott, hogy pontosan hányan voltak a szobában, amikor Jimmy fegyvere eldördült. Fegyverszakértővel és szemtanúkkal modelleztük, hogy mi történhetett a tragikus éjszakán.

 

A Fókusz a legkisebb Zámbó fiúval visszament egykori csepeli iskolájába, ahol Adrián arról is mesélt, hogy nagyon sokáig jó messzire elkerülte édesapja sírját. De azt is elárulta, hogy édesanyja, Edit asszony mit szól a sorozathoz.

 

A ValóVilág Technikum hetén a villalakók csillogtatták meg kétséges műveltségüket, az rtl.hu riportere pedig annak járt utána, hogy a járókelők tudása vajon mennyivel biztosabb, mennyire vannak képben a villában is firtatott témákkal. Az utca emberei mindenre válaszoltak, ráadásul egyikük még frappáns rímfaragást is rögtönzött a kameránk előtt.

 

A hét történéseit egy reménykeltő hírrel zárjuk. Bár még nem gyógyult meg teljesen, már javulnak Samu, a budapesti állatkert kiselefántjának eredményei. A 22 hónapos borjú elkapta az elefántok rettegett betegségét, az elefántherpesz-vírust, de úgy tűnik, jól reagál az időben megkezdett kezelésre.

 

#Belföld#béres anett#Nagy Alekosz#Gina Lollobrigida#rtl#zsíros kenyér#infláció#Cápák között#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk