Belföld

Szóba sem került a börtönben ülő Schadl György leváltása a végrehajtói kar közgyűlésén

rtl.hurtl.hu

2022. december 21. 18:11

Nem firtatták a végrehajtók a korrupciós ügyet, ami érinti a kamarát is.

Szóba sem került a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) éves közgyűlésén a Völner-Schadl-ügy – írja a hvg.hu.

A december 2-i ülésen fel sem merültek a kamarát behálózó korrupciós vádak, és a letartóztatott elnök, Schadl György leváltása – olvasható a cikkben. Utóbbira egyébként lenne mód, a tisztségéből kétharmados többséggel bármikor visszahívható az elnök vagy más tisztségviselő, de ilyen napirendi pontra a közgyűlésen nem érkezett javaslat.

A lap szerint az ülésen fagyos volt a hangulat. A nagyjából kétszáz végrehajtó közül 122-en jelen voltak, ám senki sem mert kérdezni semmit a korrupciós üggyel és az elnökkel, a tisztségével kapcsolatban – írják.

Schadl Györgyöt egyébként szeptemberben válthatják le, akkor lesz az esedékes a teljes tisztújítás.

Schadlt tavaly novemberben tartóztatták le a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárra közös ügyben. A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt fideszes politikus a vád szerint 3 éven át rendszeresen kenőpénzt kapott az MBVK elnökétől, Schadl pedig az ügyészség szerint több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral folytatott korrupciós viszonya révén, a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából részesülve.

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. 

#Belföld#schadl györgy#magyar bírósági végrehajtói kar#közgyűlés#völner pál

Címlapról ajánljuk