Baleset-bűnügy

Schadl György fizetett a végrehajtói irodák beindításáért, aztán magának követelte az osztalék nagy részét

rtl.hurtl.hu

2022. december 11. 12:04

A praxisukat beindító végrehajtók elfogadták a feltételeit.

Volt olyan végrehajtói iroda, ahol belementek abba, hogy 90 százalékos osztalékot adjanak Schadl Györgynek, a kar elnökének, írja a Blikk nyomozati anyagokra hivatkozva. Többen kölcsönt kaptak az iroda elindítására Schadltől, amit vissza kellett fizetniük.

A lap szerint az elnök néhány tízmillió forintos segítségért hatalmas összegeket zsebelt be a hálás végrehajtóktól. M.-né dr. Cs. Éva azt mondta az ügyészségen, hogy több kölcsönt is kapott Schadl Györgytől, így a végrehajtói irodája beindításához 20 millió forintot. Összességében pedig 40 milliót, amit visszafizetett.

Dr. Sz. Balázs arról számolt be, hogy dr. Schadl végrehajtó helyettese, F. Vivien vetette fel neki, hogy legyen végrehajtó, amit az elnök el tud intézni. Cserébe dr. Sz. Balázsnak egy bizonyos összeget, a leendő irodája osztalékának 1/3 részét kell Schadl Györgynek átadnia, a fennmaradó részt pedig a végrehajtó megfelezi F. Viviennel

Schadl tagadta, hogy a végrehajtói kinevezéseket befolyásolta. Továbbá azt nyilatkozta, hogy az azokkal kapcsolatos döntéseket sem Völner Pál hozta meg, neki pénzt nem adott.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#schadl györgy#kenőpénz#nyomozás#végrehajtó#iroda

Címlapról ajánljuk