Baleset-bűnügy

Kamu csecsen emberrablók is felbukkantak a Schadl-Völner-ügy vádiratában

rtl.hurtl.hu

2022. november 28. 6:09

Volt, aki komolyan vette a kitalált történetet, ami 70 millió forintjába fájt az ügyészség szerint.

Az rtl.hu számolt be róla, hogy Völner Pál volt igazságügyi államtitkár és Schadl György, a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke is közbenjárt tavaly annak érdekben, hogy az egyik oktatási intézménynek ne kelljen kifizetnie a rá kirótt 90 millió forintos büntetést, valamint hogy rendben legyenek az iskola engedélyei is. Az ügyet Schadl György egyik barátja karolta fel, aki a segítségért legalább 150 millió forintot várt az iskolától, a pénzt pedig a tervek szerint elosztották volna egymás között. Ezt az R. néven emlegetett barát mindezt így kommentálta a lehallgatási jegyzőkönyvek szerint:

Megy egy kis gyorssegély föntre is.

Az egyik telefonbeszélgetést így írja le a birtokunkba került nyomozati irat.

„A beszélgetés az iskolával kapcsolatosan indul, melynek során a probléma megoldása esetén R.-nek járó pénzre terelődik a szól.

R. ezen tisztán – úgy hogy mindenkit kielégít, mindenki boldog, mert ő azt szereti – nettó egy százaskát gondolt magának. (…) R. Pestre is küld, ide is küld, oda is küld, mindenkit kielégít, R. bácsinak egy kilónak maradni kell rajta.

Az nem derült ki egyértelműen, hogy végül pontosan mennyi pénzt kapott a „szolgáltatásaiért”, de az ügyészi papírok szerint a tervezettnél jóval kevesebbet, 50 millió forintot vett át Schadl György barátja.

A 24.hu most az általa megismert vádirat alapján azt írja, hogy R. – akit befolyással üzérkedéssel, csalással és hivatali vesztegetéssel vádolnak – elhatározta, hogy még több pénzt csal ki az oktatási intézmény képviselőjétől. A harmadrendű vádlott ezért elhatározta, hogy elhiteti a nővel (aki az ügy tizenharmadrendű vádlottja), hogy üzleti célból Ukrajnába kell utaznia, amit nem tett meg, telefonját viszont kikapcsolta. Ezután R. egyik ismerősét (ő az ügy huszadrangú vádlottja lett) arra kérte, keresse fel az oktatási intézmény képviselőjét, és mondja azt, hogy csecse emberrablók tartják fogva, akik csak akkor engedik el, ha ad nekik 200 ezer dollárt, vagyis nagyjából 70 millió forintot. A nő ezt végül meg is tette.

A 24.hu beszámolója szerint az emberrablásos történetben érintett szereplőkre az alábbi büntetések kiszabását kéri az ügyészség:

„Schadl György barátjára R-re, mint harmadrendű vádlottra befolyással üzérkedés, csalás és hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén kilenc év börtönbüntetést, tíz év közügyektől eltiltást és 50 millió forint pénzbüntetést, valamint 118 millió forint erejéig vagyonelkobzást kér a bíróságtól.

Az oktatási intézmény képviselőjére, mint tizenharmadrendű vádlottra hivatali vesztegetés miatt beismerés esetén két év – végrehajtásban három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 30 millió forint pénzbüntetést kértek.

A Schadl barátja által előre beavatott ismerősre, mint huszadrendű vádlottra csalás miatt három év börtönbüntetést, négy év közügyektől eltiltást és 3 millió forint pénzbüntetést kért az ügyészség.”

A Schadl-Völner-ügyben írt cikkeinket itt olvashatják el.

#Baleset-bűnügy#völner pál#schadl györgy#schadl-ügy#csecsen#emberrablás#ma

Címlapról ajánljuk