Belföld

Jogerős: Az ítélethozatalig börtönben kell maradnia Schadl Györgynek

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 20:29

Már a második karácsonyt tölti rács mögött a végrehajtói kar korrupciós ügyben vádlott elnöke.

A karácsonyt is letartóztatásban tölti Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnöke, miután a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen úgy határozott, hogy az ítélethozatalig nem jöhet ki a börtönből – adta hírül a 24.hu.

Schadl Györgyöt és társait hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

A csütörtöki végzéssel az ítélőtábla helyben hagyta az első fokú határozatot, amely arról szólt, hogy Schadlnak és a harmadrendű vádlottnak legalább az első fokú ítélet kihirdetésig letartóztatásban kell maradnia. Erről a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt döntöttek.

Schadl a vádirat alapján korábban a vagyonelkobzás meghiúsítására törekedett, például kitelefonált a börtönből, hogy családtagjai rejtsék el luxusóráit és ékszereit.

Schadlt tavaly novemberben tartóztatták le a Völner Pál volt igazságügyi államtitkárra közös ügyben. A hivatali vesztegetés elfogadásával vádolt fideszes politikus a vád szerint 3 éven át rendszeresen kenőpénzt kapott az MBVK elnökétől. Schadl pedig az ügyészség szerint több mint 924 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral folytatott korrupciós viszonya révén, a közbenjárására kinevezett végrehajtók osztalékából részesülve.

Az ügyészség Schadl Györgyre tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. 

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#schadl györgy#letartóztatás#börtön#végrehajtók#korrupció#völner-ügy

Címlapról ajánljuk