Belföld

Maruzsa Zoltán a hátsó ajtón viharzott be, Pintér Sándort skandáló tanárok várták az NKE épületénél

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 9:54

A pedagógusok a főbejáratot választották. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a Belügyminisztérium csütörtökön jelentette be, hogy Pintér Sándor belügyminiszter kezdeményezésére december 16-án „köznevelési konzultációt tartanak Budapesten. A konzultációt Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) tartják, az egyeztetésre érkező tanárokat rendőrökkel és egy kamerás mikrobusszal várták.

A Blikk is a helyszínen van, ők arról írnak, hogy folyamatosan érkeznek az NKE épületébe a meghívott tanárok, sokan a tüntetésekről ismert felkiáltójeles kitűzővel. Vannak, akik azt kiabálják:

Nincs tanár, nincs jövő!

A lap szerint negyed 10 környékén érkezett meg Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős, aki a meghívott tanárokkal ellentétben a hátsó kapun ment be az épületbe. Egy kis futással rázta le érkezésekor a tüntetőket.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára is a hátsó bejáraton viharzott be. A lap szerint mindössze annyit mondott, mielőtt bement, hogy ők már elmondták az a tanár-helyzet javítására tett javaslataikat.

A 444.hu cikke szerint megérkezett Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Péter, a Nemzeti pedagóguskar elnöke is. 

Pintér Sándornak a PDSZ videója szerint azt skandálták:

Szabad ország, szabad oktatás!

Egy pedagógus egy dossziét akart átadni a tárcavezetőnek, aki azt nem volt hajlandó átvenni. Egy diák pedig azt kérdezte:

A diákokkal nem tárgyalnak?


Nyitókép:

#Belföld#maruzsa zoltán#pintér sándor#tanárok#pedagógusok

Címlapról ajánljuk