Belföld

Igen érdekes telefonszámról kapta Tordai Bence a tanárok lejáratását célzó kamuhívást

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 14:04

A Tanítanék Mozgalom nevében egy honvéd alezredes telefonszámáról hívták, akinek a lánya a HírTv-nél dolgozik.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a HírTV egy hangfelvételt mutatott be, amiről azt állították, hogy azon a Tanítanék Mozgalom egyik tagja beszél Tordai Bencével. Így akarták bizonyítanai, hogy az ellenzék áll a pedagógusok tiltakozása mögött. Kiderült azonban, hogy a Tanítanéknak semmi köze nem volt a híváshoz, ezt Törley Katalin erősítette meg.

Tordai most úgy nyilatkozott, hogy az anyaggal a kormányközeli HírTV a tiltakozó tanárokat szerette volna lejáratni. A politikus nyilvános adatbázisok használatával azt is kiderítette, hogy az őt felhívó telefonszám a Magyar Honvédség alezredesének a nevén van, akinek a lánya, F. Boglárka a HírTV riportereként dolgozik.

A politikus hozzátette: „F. Boglárka és tettestársai akciójának következményei lesznek. Egyrészt vizsgálatot kezdeményezünk az alezredes-apuka főnökénél, a honvédelmi miniszternél, másrészt a MÚOSZ Etikai Bizottságához fordulunk, hogy állást foglaljon F. Boglárka „újságíró” (pontosabban: fideszes propagandista) eljárása kapcsán, harmadrészt pedig eljárást indítunk a NAIH-nál, mivel egy magánbeszélgetés engedély nélküli rögzítése, ártó szándékkal való manipulálása és nyilvánosságra hozása nyilvánvalóan jogellenes”.

A Hír TV riportjának az volt az előzménye, hogy december 5-én a mozgalom kilenc tagja jutott be a karzatra, ahová Csárdi Antal LMP-s politikus engedte be őket. Csárdi akciója miatt Kövér László házelnök fél évre megvonta az LMP-sek minden beléptetési jogát, magyarán a frakció hat hónapon keresztül semmilyen vendéget nem fogadhat a parlamentben. A Tanítanék akcióját Tordai a Facebookon élőben közvetítette.

F. Boglárkát telefonon kerestük az üggyel kapcsolatban, de azt mondta, hogy nem szeretne nyilatkozni.

Nyitókép: HírTV

#Belföld#hírtv#tordai bence#tanítanék#kamu#hívás#honvédség#alezredes

Címlapról ajánljuk