Belföld

A HírTV olyan felvételt közölt, amin egy kamu Tanítanék Mozgalom-tag tárgyal Tordai Bencével

rtl.hurtl.hu

2022. december 14. 7:51

Így próbálták bebizonyítani, hogy a mozgalom mögött baloldali politikusok állnak.

A Tanítanék Mozgalom tagjai december 5-én a parlamentben demonstráltak, ezt követően mutatott be a kormányközeli HírTV egy hangfelvételt, amelyen az hallható, hogy a mozgalom egyik tagja Tordai Bencével, a Párbeszéd Magyorországért képviselőjével beszél. A beszélgetés során tanácsot kértek az ellenzéki politikustól.

Mint kiderült, a HírTV által bemutatott felvételen hallható állítólagos Tanítanék tagnak semmi köze nincs a mozgalomhoz.

A hvg.hu-nak Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom tagja és Tordai Bence is megerősítették, hogy a felvételen hallható ember nem tartozik a mozgalomhoz.

December 5-én a mozgalom kilenc tagja jutott be a karzatra, ahová Csárdi Antal LMP-s politikus engedte be őket. Csárdi akciója miatt Kövér László házelnök fél évre megvonta az LMP-sek minden beléptetési jogát, magyarán a frakció hat hónapon keresztül semmilyen vendéget nem fogadhat a parlamentben. A Tanítanék akcióját Tordai Bence, a Facebookon élőben közvetítette.

A HírTV erre az eseménysorra reagálva készítette el azt az anyagot, amiben bemutatták a kamu Tanítanék tagot is.

A lapnak Törley Katalin elmondta, hogy a mozgalomtól senki nem beszélt telefonon Tordaival, de még csak más módon sem kértek tőlük tanácsot soha.

Ez a felvétel nem tudom, hogyan készülhetett el, valószínűnek tartom, hogy trolltámadás volt, az biztos, hogy a mi közegünkből senki nem hívta fel Tordai Bencét

– mondta Törley Katalin.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#hírtv#politika#politikus#tordai bence#tanítanék mozgalom

Címlapról ajánljuk