Belföld

Ülősztrájkoltak a XX. kerületi Kossuth-ban és a szombathelyi Bolyai Gimnáziumban is, közös nyilatkozatban állt ki az összes ELTE-s gyakorlóiskola

rtl.hurtl.hu

2022. december 9. 9:13

Több száz diák és tanár vett részt az akcióban.

Több mint száz diák szolidarított tanáraikkal a XX. kerületi Kossuth Lajos Gimnáziumban, írja sajtóközleményében a diákok egy csoportja.

Az országos akcióról már tegnap beszámoltunk. Becslések szerint közel tízezer tanár csatlakozott a csütörtöki akcióhoz az ország minden pontjáról.

A nyugat.hu a szombathelyi Bolyai GImnáziumról írta meg, hogy itt is közösen ülősztrájkoltak a diákok a tanárokkal. A 86 főből álló tantestület 58 tagja lépett sztrájkba, a diákok az első három órát töltötték az aulában.

A Bolyai az ELTE gyakorlóiskolái közé tartozik, amik közös nyilatkozatban beszéltek az oktatás helyzetéről. Azt írták: „felháborodásunkat és tiltakozásunkat fejezzük ki a 2022. november 30-án megjelent belügyminisztériumi közleménnyel kapcsolatban, amely szerint „A munkáltatói jogokat gyakorló tankerületi igazgatók – a Belügyminisztérium elvi álláspontját követve – 2022. december 1. hatállyal három fővárosi gimnázium nyolc pedagógusának szüntetik meg rendkívüli felmentéssel közalkalmazotti jogviszonyát.” Tiltakozásunk és felháborodásunk ugyanígy vonatkozik a szeptemberben történt elbocsátásokra is.”

A nyilatkozatot 287 pedagógus írta alá.

Nyitókép: Kossuth Lajos Gimnázium

#Belföld#ülősztrájk#tanár#diák#gimnázium#szombathely#kossuth#elte#nyilatkozat

Címlapról ajánljuk