Belföld

Felmásztak a végrehajtói kar épületére Jámbor András mozgalmának tagjai, a rendőrök még a sajtót is igazoltatták

rtl.hurtl.hu

2022. december 6. 14:33

Hétfőn egy kaszinónál akcióztak a Szikra Mozgalom tagjai.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar épületéhez vonult Jámbor András és a nevével fémjelzett baloldali Szikra Mozgalom aktivistacsoportja a Fizessenek a gazdagok! kampányuk részeként, számolt be a Mérce. Az aktivisták az épületre felmászva egy molinót is kifeszítettek a szlogennel.

Jámbor arról beszélt az eseményen: Magyarország súlyosan kitett a gazdasági világválságnak. Hiány van üzemanyagból, alapvető élelmiszerekből, emelkedik a rezsi, és egyre több ember veszíti el otthonát.

Szerinte „160 ezer háztartás dőlhet be a válság miatt, és egy millió háztartást veszélyeztet a rezsinövelés”. Arról beszélt, Orbán Viktor azt mondta, hogy már elértek a falig, de neki van javaslata, honnan lehet pénzt előkeríteni: fizessenek a gazdagok!

Azért választották a mai akcióhoz a végrehajtói kar épületét, mert „a válságban számtalan ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy végrehajtási eljárást indítanak el vele szemben”. Felidézte a végrehajtói karhoz kapcsolódó Völner-Schadl-botrányt is, amiről mi is többször beszámoltunk.

Az eseményre hamarosan megérkeztek a rendőrök is, akik nemcsak Jámbor Andrást, hanem az eseményről tudósító Mérce fotósát is igazoltatták.

A Szikra korábban egy budapesti kaszinó előtt is akciózott, mivel „a kaszinók tisztességtelen átjátszásával a NER milliárdos bizniszt csúsztatott a haveroknak”. Szombatra a Corvin sétányon található Las Vegas Casino elé hirdettek megmozdulást.


Nyitókép: Szikra Mozgalom / Facebook

#Belföld#Jámbor András#szikra mozgalom#végrehajtói kar#molinó#tüntetés

Címlapról ajánljuk