Belföld

Luxusautókat, ingatlanokat és készpénzt is lefoglaltak Völner Pál családjától

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 6:17

Az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt fideszes államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra. 

Sportautót, luxusterepjárót, ingatlanokat, bankszámlákat és készpénzt is lefoglaltak a hatóságok a korrupcióval vádolt Völner Pál családjától – írta a 24.hu. Az ügyészség vagyonelkobzást kért a volt fideszes államtitkár hozzátartozóinál zárolt vagyonra. 

Az eljárás részeként zár alá vették Völner Pál

  • két bankszámláját, rajtuk nagyjából 7,5 millió forintot.

Lefoglalták a volt államtitkár feleségének

  • három bankszámláját, több mint 8,5 millió forinttal,
  • hibrid hajtású Lexus RX450H típusú terepjáróját,
  • valamint egy résztulajdonában álló budapesti, VI. kerületi lakást, továbbá egy nyergesújfalui ingatlanát.

Zár alá vették Völner Pál fiának

  • az említett Porsche mellett egy másik autóját is, egy szintén piros, négykerék-meghajtású Mini Cooper Countryman All4-t.
  • Ötmillió forint készpénzt,
  • bankszámláján 3,3 millió forintot,
  • egy VII. kerületi lakást és a hozzá tartozó tárolókat,
  • Győrság községben két ingatlanát,
  • továbbá cégének üzletrészét.

Zárolták még Völner egyik lányának

  • bankszámláját, csaknem 34 millió forinttal,
  • másik lányának pedig lefoglalták egy gazdasági társaságban az üzletrészét.

Völner Pál korábban azt mondta: történelemkönyvekben fordul elő olyan, hogy családtagokat büntettek meg ítélet nélkül. Beszélt arról is, hogy családjának minden vagyona igazolt, legális jövedelemből származik. Elmondta azt is, családja vagyonzárral sújtott tagjai jogorvoslatot kértek, ahogyan ő is, mivel olyan vagyonelemekről is szó van, melyek jóval a gyanúsításban szereplő elkövetési időszak előtt kerültek a tulajdonukba.

Az ügyészség szerint Schadl hét társával előzetesen megállapodott abban, hogy eléri, önálló bírósági végrehajtói kinevezést kapjanak, amiért cserébe a végrehajtói irodájuk működéséből őket illető osztalékot részben vagy egészében visszakérte tőlük. Ezzel a vádiratban foglaltak alapján 924 milliós illegális jövedelemre tett szert. 

A tárcánál a végrehajtói pályázatok értékelését és a döntés előkészítését az igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárság Igazságügyi Felügyeleti Főosztály beosztottjai és vezetői végezték el.

A vádirat szerint a főosztály ellenőrzését követően, annak eredményétől függetlenül vagy több esetben annak befejezése előtt 

a főosztályvezető vagy a helyettese megkapta a Schadl György által összeállított listát az általa kinevezni kért személyekről Völner Páltól.

Ez alapján az előadó elkészítette a javaslatot Vízkelety Mariann számára, melyhez már a kinevezési iratokat is csatolták. Vízkelety igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkár volt, és a vád szerint tudott arról, hogy Völner Pál határozta meg az adott helyekre végrehajtónak kinevezendő személyeket, ám ennek ellenére még csak tanúként sem szerepel az ügyben.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Belföld#völner pál#schadl györgy#korrupció#végrehajtó

Címlapról ajánljuk