Belföld

„Fizessetek, gazdagok” – tüntetők vontak blokád alá egy budapesti kaszinót

rtl.hurtl.hu

2022. december 5. 18:15

A magyar népnek követelik a szűk elit számára megtermelt milliókat.

A kaszinók államosítását követeli a baloldali rendszerkritikus Szikra Mozgalom, ami hétfőn este blokád alá vette a budapesti Vigadó utcában lévő Las Vegas Casino Tropicana-t.

„Fizessenek a gazdagok”, „Ne attól vegyétek el, akinek ebédre kell”, „Eleget csak az keres, aki multi vagy NER-es”, „A közösbe nem adtatok, fizessetek, gazdagok” – skandálják a tiltakozók. Facebook-oldalukon azt írják, hogy

a kaszinók tisztességtelen átjátszásával a NER milliárdos bizniszt csúsztatott a haveroknak,

törvénytelen szerződésekkel milliárdokat lopnak ki az államigazgatásból, a magyar emberek zsebéből.


A 444 azt írja, hogy a tiltakozók közt jelen van Jámbor András országgyűlési képviselő is, aki a mozgalom jelöltjeként jutott a parlamentbe. A demonstrálók sárga csekkeket nyújtanak be a kormánynak, amelyeken „a magyar nép követeli a kaszinóban a szűk elit számára megtermelt milliókat”.

Frissítés: arról is megosztottak egy videót, ahogy a kaszinó biztonsági őrei Jámborral dulakodnak, miközben próbálják feloszlatni az élőláncot.

A Szikra Mozgalom Facebook-oldalán azt írja, hogy a héten többször is akciózni fognak Budapesten, hogy kiálljanak azért, hogy nem a kisembereknek kell megfizetniük a válságot, hanem azoknak, akiknek óriási a vagyonuk, de mégsem adnak a közösbe.

Kifejezzük felháborodásunkat az ellen, hogy a kormány egy ilyen válságban is az olyan kiszolgáltatott csoportokat bünteti, mint a szegények, az otthontalanok, a közszférában dolgozók, a tanárok. Eközben pedig a gazdagok továbbra is gyarapíthatják a vagyonukat

– közölték.

 

#Belföld#kaszinó#szikra mozgalom#Jámbor András#tüntetés

Címlapról ajánljuk