Belföld

Sajátosan akciózott a kormányközeli CÖF a pedagógusok mellett: megüzenték Brüsszelnek, hogy küldje az uniós forrásokat

rtl.hurtl.hu

2022. november 17. 14:18

A pedagógusok már korábban jelezték, hogy nem fogadják el a kormánytól azt a magyarázatot, hogy az uniós forrásokra van szükség a béremeléshez. 

A közpénzmilliókkal kitömött és a békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum „mint meghatározó nemzeti civil közösség” közleményt adott ki, amelyben azt írta, teljes mértékben támogatja a pedagógusok és az oktató-nevelő munkát segítő dolgozók bérrendezéssel és munkakörülményekkel kapcsolatos követeléseit. 

Ugyanakkor a jelenlegi háborús, inflációs helyzetben fontosnak tartjuk a kormány felelősségét a költségvetés kezeléséért, mert figyelemmel tartozik a társadalom minden szegmensének igényére

– írták (azaz megértik, hogy a nehéz helyzetben a kormány nem a pedagógusok béremelésére költ), majd hozzátették, hogy az oktatás „közös, nemzeti ügyünk”, ám „Brüsszel a szükséges forrásokat ideológiai tartalmú vitákra hivatkozva visszatartja hazánktól, nem törődve a pedagógusok körülményeivel”.

A CÖF ma az Eötvös József Gimnázium előtt egy molinót feszített ki, amelyre azt írták:

Brüsszelnek látnia kell, hogy a tanároknak is szüksége van az uniós forrásokra!

számolt be róla a HírTV.

Ami a pedagógusokat illeti, a két nagy tanárszakszervezet, a PSZ és a PDSZ már egy október 7-én kiadott közleményben jelezte, hogy visszautasítják a kormány által sulykolt narratívát, miszerint az uniós forrásokra van szükség a béremelés megkezdéséhez. Akkor azt írták: 

a sztrájkbizottság szerint nincs mire várni, a kormány az állami költségvetésből is megkezdheti az érdemi béremelések azonnali kifizetését, amelyhez ragaszkodik a sztrájkbizottság. Nem fogadjuk el a jövőben azt a kormányzati kommunikációt, miszerint a baloldal, továbbá Brüsszel akadályozza az oktatásban dolgozók bérének emelését. 

Nyitókép: Hír TV

#Belföld#cöf#cöka#civil összefogás fórum#pedagógusok#oktatás#bérrendezés#uniós források

Címlapról ajánljuk