Belföld

Beperli a MÁV az építészt, aki gyümölcsfákat ültetett a Déli Pályaudvar előtti alagútnál lévő támfalra

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 6:28

Eltávolítottak egy bozótost, ebből lett a galiba.

Egy építész, miután megvette a szomszédos kertet kiirtotta a Déli pályaudvar alagútja előtt lévő bozótost, majd gyümölcspalántákat ültetett a helyükre. Ugyanakkor a korábbi növények gyökérzete tartotta össze a meredek domboldalt, így az átalakítás óta folyamatos az omlásveszély – írja a Blikk.

A lap kiemeli: hét évvel ezelőtt egyszer már megcsúszott a kérdéses szakaszon a föld, akkor kövek hullottak a sínekre, a torlasz hónapokig akadályozta a vonatközlekedést.

A bozótossal együtt eltűnt a vízelvezető is, ami azt a célt szolgálta, hogy az őszi esőzések ne mossák ki a domboldalt. A MÁV felvette a kapcsolatot a telek tulajdonosával, azonban nem sikerült megegyezniük. A Blikk kiemeli: a tulajdonos korábban együtt dolgozott a MÁV-val az egyik budapesti pályaudvar felújításán. A MÁV időközben úgy döntött, beperlik a férfit.

A MÁV polgári peres eljárásban érvényesíti a vasúti rézsű helyreállítása iránti jogos igényét. A birtoksértő eközben megkezdte a rézsű eredeti állapotának helyreállítását, a MÁV a tőle elvárható támogatást megadja hozzá. A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a rézsű állapotát

– írták a lap megkeresésére.

A lap felkereste a helyszínt, mit végzett az eddig buzgó tereprendezőnek tűnő építész. Úgy tűnik, semmit. A domboldal továbbra is egy hegyvidéki szőlőültetvényre hasonlít a palánták mellé leszúrt karók látványa miatt. A nyári állapotokhoz képest emberi tevékenységnek semmi nyoma. Megpróbálták elérni a telek tulajdonosát is, de a férfi nem reagált a megkeresésre.

Nyitókép (illusztráció): Jászai Csaba / MTI

#Belföld#déli pályaudvar#máv#vonat#sínek#építész

Címlapról ajánljuk