Belföld

Több tüntetés is szerveződik október 23-ra: a tanárok és a DK is az utcára hívja az embereket

rtl.hurtl.hu

2022. október 16. 19:13

Nem lesz csendes nap Budapesten.

Tüntetést szervez a PDSZ és a Tanítanék mozgalom október 23-ára, a nemzeti ünnepre. A megmozdulás a Kálvin-téren lesz, ahová akkor tették át, amikor kiderült, hogy túl sokan jelentkeztek a tüntetésre Facebookon: jelenleg 9,2 ezer érdeklődőnél tartanak.

A gyülekezés után a Műegyetem rakpartra vonul a tömeg, ahol megemlékezések, beszédek és koncertek lesznek. A szervezésben részt vesznek a katakárosultak, és több szakszervezet is. A fellépők névsorát egyelőre nem közölték.

A DK is utcára hívná az embereket: Dobrev Klára azt írta Facebook-posztjában, hogy „jövő vasárnap vegyük birtokba az utcákat, tereket. Aki tud tüntessen, akinek ez nem lehetséges menjen ki az utcára sétálni és beszélgetni, barátokkal idegenekkel. Beszélgessetek az országról közügyeinkről. Hangosan tiltakozva vagy csendben de elszántan. Keressétek meg és csatlakozzatok a hozzátok legközelebbi tüntetéshez vagy csak menjetek ki sétálni, beszélgetni a közterekre.” A posztból nem derül ki, hogy a DK szervez-e saját megmozdulást is.

Legyünk együtt és mutassuk meg, hogy a megadás helyett a küzdelem útját választjuk. Október 23-án utcára magyar!

– tette hozzá. Az ország több városában is szerveznek szolidaritási tüntetést a tanárokkal a nemzeti ünnepre.

Nyitókép: RTL

#Belföld#tanárok#tüntetés#dk#október 23#sztrájk#nemzeti ünnep#dobrev klára#szakszervezet

Címlapról ajánljuk