Belföld

Az SMA-s Tomika fotóival próbálja ellopni a nagybeteg kisfiúnak szánt adományokat egy csaló

rtl.hurtl.hu

2022. október 15. 10:07

Tomika gerincvelői izomsorvadással küzd, ami most főként a nyeléshez használt izmait pusztítja. Szülei szeretnék elérni, hogy megkaphassa a 760 millió forintos Zolgensma nevű génterápiát, de a kisfiú a hazai protokoll szerint ehhez már idős, ezért visszautasították a család kérelmét. Most adományokból próbálják összeszedni a pénzt, de ezt egy csaló megpróbálja ellopni.

Az ötéves gyermek édesanyja, Hornischer Anikó fedezte fel, hogy valaki létrehozott egy álprofilt, amivel szó szerint ellopta a szülők által feltöltött posztokat és képeket, viszont az övék helyett a saját számlaszámát adta meg – írta a Blikk. A lapnak az édesanya elmondta, hogy ez volt az első oldal, ami felugrott, amikor rákeresett Tomika nevére, szóval nem kizárt, hogy a csaló még fizetett is azért, hogy az ő hamis profilját előrébb sorolják a netes keresőoldalak.

Sokkot kaptunk, hogy van olyan ember, aki ilyet megtesz. Azonnal kértük az oldalunk követőit, hogy jelentsék a profilt. Meg is tették rengetegen, de mindenki azt a választ kapta, hogy az oldal nem sért szabályt, hiába jelentettük úgy, hogy a mi oldalunkat másolta. A mai napig nem törölték

– mondta el a Blikknek az édesanya. Az „Sma Gyűjtés Tomikáért” nevű csaló oldalt bárki jelentheti a Facebookon.

Természetesen rengetegen odaírták, hogy csaló és ne utaljon senki, de ki tudja mennyit gyűjthetett az alatt az idő alatt, amíg nem vettem észre a profilt?

– mesélte Anikó a lapnak. Azt is mondta, megtették a rendőrségi feljelentést. Az embereknek viszont így is nagyon megrendült a hite az adományozásban, ráadásul a válság miatt is lassan haladnak, eddig a szükséges 760 millió forintból kevesebb, mint a fele, 344 millió forint gyűlt össze. Már, ha a 760 millió tényleg annyi marad, a rekordgyenge forintárfolyam miatt ugyanis nem kizárt, hogy ennél többet kell majd végül fizetniük. A család által üzemeltetett Facebook oldalt ezen a linken találja. Itt minden hasznos információt megtalál arról, hogyan, milyen számlaszámra tud utalni.

Tomika történetével korábban a Híradó is részletesen foglalkozott. A tudósítást itt olvashatja, a riportot pedig az alábbi videóban meg is nézheti.


Nyitókép: RTL

#Belföld#sma#gerincvelői izomsorvadás#tomika#zolgensma#gyűjtés#csaló

Címlapról ajánljuk