Belföld

Nem politikai okokból hagyták ki a faluünnepséget – üzente egy tanár az etyeki polgármesternek

rtl.hurtl.hu

2022. október 12. 8:02

Zólyomi Tamás mételyezőknek, ármánykodóknak, ferde gondolkodásúaknak nevezte a helyi iskola tanárait.

Mint arról korábban írtunk, Etyek polgármestere idén nyáron annyira komolyan vette a kormányzati „genderideológia-ellenes” szólamokat, hogy a helyi általános iskola dekorációját melegpropagandának bélyegezte, pedig korábban mosolyogva fényképezkedett a fal előtt.


Nem telt el sok idő, és Zólyomi Tamás újabb furcsa Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, amelynek lényege, hogy szerinte az iskolában vannak olyan tanárok, „akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandóak sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeken”.

Sérelmezhette, hogy a falu idei, október 6-i ünnepségén, amit 7-én tartottak, nem voltak jelen az iskola diákjai és tanárai, szerinte a rebellis tanárok az iskolaigazgató ellen szövetkeztek politikai, ideológiai alapon. „Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából” – üzente néhány nappal ezelőtt Zólyomi.

A polgármester szavaira egy helyi tanár nyílt levélben reagált, Vidra Gabriella nem érti, mit szeretne elérni a polgármester az üzenettel. Emlékeztette a faluvezetőt, hogy az iskola eddig mindig részt vett a faluünnepségeken, de idén az egész tantestület döntött úgy, hogy kihagyják a megemlékezést. A pedagógus szerint nem politikai okok állnak a döntés mögött, de a polgármester erre valamiért nem volt kíváncsi.

Az igazgatóval ráadásul szakmai munkája miatt nincsenek megelégedve, nem pedig politikai alapon akarják ellehetetleníteni a munkáját, tette hozzá. A nyílt levélben Vidra Gabriella egészen odáig eljut, hogy 35 év tanítás után úgy gondolja, lehet, hogy elhagyja a pályát és elkezd más állás után nézni, foglalta össze a Telex.

A portál megkereste a nyílt levelet író pedagógust, aki fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a levelet csak a saját nevében írta, nem az intézményében. Megismételte, hogy a tantestület együtt döntötte el, hogy nem vesznek részt a faluünnepségen, és nem politikai okokból, hanem „szakmai okok” miatt döntöttek így, de hogy ez pontosan mit fed, azt nem árulhata el a tantestület engedélye nélkül.

A Telex Zólyomi Tamás polgármester álláspontjára is kíváncsi lett volna, de nem kaptak választ.

Nyitókép: Zólyomi Tamás polgármester a Magyar falu program felelős állattartást célzó pályázati kiírásának meghirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón az Etyeki Állatvédő Egyesület menhelyén 2021. április 19-én. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

#Belföld#etyek#polgármester#zólyomi tamás#pedagógusok#tanárok

Címlapról ajánljuk