Belföld

Ármánykodóknak, ferde gondolkodásúaknak nevezte Etyek polgármestere a helyi iskola tanárait

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 20:58

Az iskolai szivárványfestést melegpropagandának tartó faluvezető kiakadt azon, hogy nem szerepeltek diákok a falu ünnepségén.

Idén nyáron az RTL Híradó is beszámolt Etyek fideszes polgármesteréről, Zólyomi Tamásról, aki annyira komolyan vette a kormányzati „genderideológia-ellenes” szólamokat, hogy az etyeki általános iskola dekorációját melegpropagandának bélyegezte, pedig korábban mosolyogva fényképezkedett a fal előtt.


Úgy tűnik, Zólyomi Tamás konfliktusa az iskola tanáraival nem ért véget. A polgármester pénteken egy hosszas, kissé nehezen értelmezhető Facebook-bejegyzéssel jelentkezett, amelynek a lényege: Zólyomi szerint az iskolában vannak olyan tanárok, „akik megegyeztek abban, hogy amíg ilyen polgármestere van Etyeknek, addig ők nem hajlandóak sem felkészíteni diákjaikat, sem részt venni települési rendezvényeken”. 

Vagyis a polgármester arra utalhatott, hogy a falu idei, az aradi vértanúk október 6-i kivégzésére 7-én emlékező rendezvényén nem voltak jelen az iskola diákjai és tanárai. Ott volt viszont a bejegyzéshez csatolt közös fotójuk szerint az iskola igazgatója, aki ellen Zólyomi szerint szövetkeztek a rebellis tanárok. Ráadásul ezt szerinte politikai, ideológiai alapon teszi, ami a polgármester szerint törvénytelen.

Nemzeti hőseink példái, áldozatai megtanítottak bennünket harcolni! Dolgozni fogunk érte, hogy a mételyezőket, ármánykodókat, ferde gondolkodásúakat közösségünk kivesse magából

– zárta sorait Zólyomi.


Nyitókép: Zólyomi Tamás / Facebook

#Belföld#etyek#polgármester#tanárok

Címlapról ajánljuk