Belföld

Kövér László ellentmondott Gulyás Gergelynek: a tanárok fizetésemelése nem függ a brüsszeli megállapodástól

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 12:06

Szerinte az EU önkényesen bánik a pénzzel.

Kövér László szerint a magyar tanárok fizetésemelése nem függ az Európai Unió és a magyar kormány közti alkutól. „A tanárok bérét ma is emeljük, és a jövőben is emelni fogjuk. Ha megkapjuk Brüsszeltől a pénzünket, akkor gyorsabban, ha nem, akkor lassabban.”

A Hit Gyülekezete hetilapjának arról is beszélt, ami az uniós pénzekkel történik, az az EU részéről „az olyan nyílt önkény, hogy csak útonállásnak” tudja nevezni. Hozzátette: „konkrétan uszítás zajlik a jobboldali európai kormányok ellen az európai közvéleményben”.

Szerinte ötven százalék esély van arra, hogy a legalább a lengyel választásokig visszatartják a Magyarországnak járó pénzeket is. Úgy véli, hogy egyelőre még több az előnye, mint a hátránya az uniós tagságnak, de az arányok jelentősen romlottak.

Az orosz-ukrán háborúról azt mondta: Moszkva biztonsági igényei legitimek, és szerinte Vlagyimir Putyin nem biztos, hogy birodalomépítő. „Mi van akkor, ha a birodalomépítési politika valójában nyugatról keletre zajlik, és Ukrajna újabb reménybeli tartománya az Euroatlanti Birodalomnak? Ennek legalább akkora relevanciája van, ki-ki döntse el, hogy melyik olvasat szimpatikusabb neki” – tette hozzá.

Gulyás Gergely korábban még arról beszélt, hogy a tanárok béremelését uniós pénzekből szeretnék fedezni. Azt mondta, hogy a magyarországi  a baloldal és nyugat-európai szövetségesei nem szeretnének semmiféleképpen megegyezést. Nem támogatják, sőt tesznek is azért, hogy a magyar pedagógusok ne kaphassanak béremelést, hiszen uniós pénzek között található az a forrás is, amely pedagógusbérekre lenne fordítható.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#kövér lászló#tanárok#fizetésemelés#eu#pénz#tárgyalás

Címlapról ajánljuk