Belföld

Jobban örül a kirúgásnak, mintha elhaltak volna a tiltakozások

rtl.hurtl.hu

2022. október 6. 15:12

A Kölcsey gimnáziumból elbocsátott Ocskó Emese szerint a hatalomnak fontosabb, hogy egy tanár ne pampogjon, mint az, hogy tanítson.

Mik ezek a kirúgások mostanság, tanárnő?

– ezt írta pénteken egy diákja Ocskó Emesének, aki egyike azoknak a pedagógusoknak, akiket kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, miután polgári engedetlenségben vettek részt.

A 21 év után elbocsátott tanárnő ekkor még arra gondolt, hogy a diák a miskolci igazgatóhelyettes felmentéséről kérdezi – csak ezután, sajtóhírekből tudta meg, hogy a tankerület munkatársai átadták a felmondólevelet három kollégájának, és őt is keresték az iskolában.

Ocskó Emese minderről Veiszer Alindával beszélgetett, az interjút a Telex szemlézte.

A tanárnő elárulta: a polgári engedetlenségbe csaknem a fél tantestület bekapcsolódott, de többen már egy hét után figyelmeztető levelet kaptak. Ám azt gondolták, nincs veszítenivalójuk, Ocskó Emese pedig jobban örül annak, hogy kirúgták néhányukat, mintha a tiltakozás csendben elhalt volna.

Hiányolja ugyanakkor, hogy a tankerület egyszer sem hívta be őket beszélgetni, hogy legalább megkérdezzék, miért csinálják ezt. Úgy látja,

ma fontosabb az, hogy egy tanár ne pampogjon, ne jártassa a száját, mint az, hogy tanítson.

Hétfőn az RTL-en a Reggeli vendége volt Palya Tamás, a gimnázium egy másik elbocsátott pedagógusa, aki azt mondta: elégtételt jelent számára, hogy nagyon sokan keresték meg pénteki kirúgása után. Már új állást is kapott, bár rossz érzés számára, hogy ott kellett hagynia végzős osztályát.

#Belföld#oktatás#közoktatás#kirúgás#kölcsey ferenc gimnázium

Címlapról ajánljuk