Belföld

Pár nap alatt talált új állást a Kölcseyből kirúgott Palya Tamás

rtl.hurtl.hu

2022. október 4. 19:01

A tanár úgy véli, nyugodtabb élete lesz, de a diákjai miatt nagyon sajnálja, hogy kirúgták. 

Pár nap alatt talált új állást a Kölcsey Ferenc Gimnázium matek–kémia szakos tanára, akit négy kollégájával együtt pénteken rúgtak ki, mert a figyelmeztetés ellenére továbbra is részt vett a polgári engedetlenségben – írja a Szabad Európa

Még nincs aláírva a szerződés, ezért Palya csak annyit árult el a lapnak, hogy egy oktatáshoz kapcsolódó weboldalnál fog dolgozni. Ezt tanárként ő maga is használta, most átkerül a másik oldalra. 

Mint mondta, ez félállás lesz, mert azt tervezi, hogy vállalkozó lesz, és délutánonként diákokat tanít. A fizetése nem volt rossz tanári viszonylatban, nettó négyszázezret keresett, most hasonlóra számít a félállásból, és ehhez jön majd még a magánórákból befolyó összeg – mondta Palya Tamás, aki úgy véli, nyugodtabb lesz az élete, de a gyerekek miatt nagyon fájlalja a kirúgást. 

A végzős osztályomat otthagyni nem jó érzés, és nekik sem esik jól, de tudják, megértik és elfogadják, hogy mit miért tettem. A gyerekeket tanítani, bemenni egy osztályba vagy a tanáriba, a kollégákkal lenni, az nagyon fog hiányozni

– fogalmazott.

„Négy éve vagyok az osztályfőnökük, nagyon nehéz volt, még én is könnyeztem. Már most mondták, hogy menjünk el valahova, a szalagavatóra persze meghívnak, meg, gondolom, az érettségi bankettre is, azért onnan csak nem fog kitiltani a tankerület” – tette hozzá.

A tanárral készült interjúnk ide kattintva látható:

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Belföld#palya tamás#kölcsey ferenc gimnázium#tanárok#kirúgott tanárok#oktatás#pedagógusok

Címlapról ajánljuk