Belföld

Négymillió forintot követel az MSZP a távozó Ujhelyi Istvántól

rtl.hurtl.hu

2022. október 2. 18:42

A párt szerint a politikus írásos szerződést kötött az összegről.

Az atv.hu információi szerint az MSZP közel 4 millió forint befizetését várja el a pártkasszába Ujhelyi Istvántól.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy Ujhelyi István „a mai MSZP mechanizmusai, szemellenzős jövőtlensége miatt” kilép a pártból. Válaszul az MSZP közölte: azt kérik Ujhelyitől, hogy adja vissza a párt európai parlamenti listájáról a 2019-es EP-választás után elnyert mandátumát, továbbá fizesse meg a tartozásait. 

Bár nyilvánosan nem közöltek semmiféle információt a tartozásról és az rtl.hu kérdéseire sem válaszolt a párt, az MSZP több vezető politikusa az atv.hu-nak azt állította:

az MSZP és Ujhelyi között írásos szerződés van arról, hogy az európai parlamenti képviselői fizetésének 10 százalékát be kell fizetnie a pártkasszába.

A portálnak szivárogtató politikusok szerint az elmúlt hónapokban Ujhelyi már jelentős tartozást halmozott fel a párt felé, amelynek egy részét befizette, de így is maradt még közel 4 millió forintos tartozása.

Ujhelyi a Népszavának csak így kommentálta a szocialisták követelését:

A pártra jellemző pitiánerség.

Az Európai Parlament által közzétett adatok szerint minden EP-képviselő azonos tiszteletdíjat kap. Az egységes képviselői szabályzat alapján 2021. július 1-jétől az EP-képviselők havi bruttó tiszteletdíja 9166,30 euró. A tiszteletdíjat a parlament költségvetéséből folyósítják, belőle uniós adót és biztosítási járulékokat vonnak le, az ezután maradó nettó tiszteletdíj 7146,11 euró, amely jelenleg euróárfolyammal számolva több mint 3 millió forint.

Nyitókép: Ujhelyi István – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Belföld#ujhelyi istván#mszp#tartozás

Címlapról ajánljuk