Adománygyűjtést indított a Momentum politikusa, hogy segítsen Gyurcsány Ferencnek nyugdíjba vonulniNem vették jó néven azt, hogy a politikus nem akar felelősséget vállalni a választási verségért.
Belföld

Adománygyűjtést indított a Momentum politikusa, hogy segítsen Gyurcsány Ferencnek nyugdíjba vonulni

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 28. 15:23

Nem vették jó néven azt, hogy a politikus nem akar felelősséget vállalni a választási verségért.

Húszezer fontot, azaz nagyjából 9,1 millió forintot akar gyűjteni a Momentum politikusa, hogy segítse „nyugdíjba vonulni” Gyurcsány Ferencet. Csillag Tamás „katasztrófának” nevezte a Facebookon azt az interjút, amit a DK elnöke kedden adott a Partizánnak, és amiben tagadta, hogy neki vagy a pártjának felelőssége lenne a választási vereségben.

„Egyet kell értsek azokkal, akik szerint Gyurcsány tehertétel az ellenzék számára. Egy szűk, a DK-val szimpatizáló réteget leszámítva, széles körben, teljesen elutasított politikus. Számomra érthetetlen, hogy ezt ő miért nem látja be, miért nem képes elszakadni a közélettől. Írhatna könyveket, csinálhatna civil szervezetet, még egy főzős YouTube csatornával is jobban járnánk” – írta Csillag.

Posztjában leírja: annak ellenére csinál „nyugdíjalapot” Gyurcsánynak, hogy nem szorulna rá a politikus. Viszont „ennyit igazán megérdemel mindenki Ferije”. A párt részéről korábban Donáth Anna is kritizálta Gyurcsány szavait. Ő arról beszélt: „Ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra”.


Ahogy mi is beszámoltunk róla, Gyurcsány Ferenc tegnap arról beszélt: „Az előválasztás önmagában egy félreértés”, mert az volt a logikája, hogy a legjobb jelölt győzzön, de különböző üzletek köttettek. Most úgy gondolja, hogy az a lényeg, hogy „kinek a frakciója képvisel olyan politikát, amivel a választók többsége egyetért”. Szerinte semmi felelőssége nincs a DK-nak a vereségben. Hatalmas csalódással figyelte azt, amit Márki-Zay Péter csinált.

Nyitókép: Partizán / YouTube

#Belföld#gyurcsány ferenc#nyugdíj#adomány#gyűjtés#választás#vereség

Címlapról ajánljuk