Belföld

Karácsony Gergely azt kéri Jellinek Dánieltől, hogy adja át a fővárosnak a bezárásra ítélt munkásszállót, ha nem hajlandó feláldozni egynapi profitját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 21:36

A főpolgármester hajlandó találkozni az ország egyik leggazdagabb emberével: azt javasolja, hogy hívják meg a csepeli szálló lakóit is.

Karácsony Gergely hajlandó találkozni a bezárásra ítélt csepeli munkásszálló tulajdonosával, Jellinek Dániellel, akit Magyarország leggazdagabb emberei közé sorolnak. Erről Facebook-oldalán írt a főpolgármester, aki korábban közölte: az üzletember egy napi profitjából meg tudná oldani, hogy ne kerüljön utcára a szálló 150 lakója.

Korábban az RTL Híradónak az egyik lakó arról beszélt, hogy roma származásúként, négy gyerekkel senki nem akar nekik kiadni albérletet. A Zászlós szállón lakó 200 ember múlt héten tudta meg, hogy október közepéig ki kell költözniük. 


Jellinek Dániel cége, az Indotek Group „vagdalkozás- és vádaskodásmentes” megbeszélésre hívta a fővárost, miután Karácsony Gergely közölte: ha az üzletember nem intézkedik a szálló bezárásának visszavonásáról, gondoskodni fog róla, hogy „minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje”.

A 100 milliárd forintos vagyonnal rendelkező ingatlanmogul közleménye szerint a szálló lakóinak »piaci alapon« kell máshol megoldaniuk a lakhatásukat. Én viszont emberiességi alapon keresem a megoldást

– írta a főpolgármester azután, hogy Jellinekék megbeszélésre hívták. Hozzátette, hogy az érintett 150 felnőtt és 50 gyerek érdekében kész találkozni Jellinek Dániellel, helyszínként a csepeli munkásszállót javasolta és azt, hogy hívják meg a lakókat is, mert az ő sorsukról és életükről van szó.

Karácsony Gergely közölte: miközben az ország egyik leggazdagabb emberének egynapi profitja elegendő lenne a helyzet megoldására, ő mégis „az egekbe szökő energiaáraktól és kormányzati megvonásoktól sújtott Fővárosi Önkormányzattól várja a pénzügyi megoldást, és azt, hogy gondoskodjon a lakók elhelyezéséről”.

A főpolgármester ezzel összefüggésben jelezte: a budapesti családok átmeneti otthonai már most is tele vannak, és a legkiszolgáltatottabb embereket segítő intézmények sora került ellehetetlenülés szélére a rezsiköltségek miatt.

Ha tehát Jellinek úr mégsem hajlandó 200 ember lakhatása érdekében feláldozni egynapi profitját, akkor adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak, mert mi nem »piaci alapon«, de emberiességi alapon megakadályozzuk, hogy emberek kerüljenek onnan az utcára

– írta Karácsony Gergely.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#jellinek dániel#karácsony gergely#csepel#munkásszálló#kilakoltatás

Címlapról ajánljuk