Belföld

Kitennék a gyerekeket is az egyik leggazdagabb magyar munkásszállójából – Karácsony Gergely keményen üzent

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 10:04

„Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek” – írta a főpolgármester Jellinek Dánielnek.

Levelet írt Karácsony Gergely főpolgármester Jellinek Dániel kormányközeli vállalkozónak, a bezárásra ítélt csepeli munkásszálló tulajdonosának. 

„Mi nem ismerjük egymást, de olvastam, hogy ön nagyon gazdag ember. Tiborcz István egyik üzleti partnere, 100 milliárdos vagyonával a tizedik leggazdagabb a magyarok között. Felszólítom hát, mondjon le egynapi profitjáról, és biztosítsa, hogy az ön tulajdonában lévő csepeli munkásszállón legyen fűtés, és ne kerüljön utcára az a csaknem 150 felnőtt és 50 gyerek, akik most ott élnek” – írta Karácsony Gergely

Hozzátette:

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek.

Éppen annyira emberek, mint azok, akik az ön luxusszállodáiban százezreket fizetnek egy-egy éjszakáért. Sőt, sokan közülük még gyerekek, akik az ön döntése miatt nemcsak a lakhatásukat veszítik el, hanem a családjukat is, hiszen a törvények alapján az utcára került gyerekeket a gyámhatóság elveszi szüleiktől.”

A főpolgármester szerint nem fogadható el kifogásként, hogy nőttek a költségek, „higgye el, hogy költségnövekedésben nem tud velünk, a Fővárosi Önkormányzattal versenyre kelni. Mi mégse rakunk utcára senkit” – jegyezte meg.

Karácsony Gergely azt üzente Jellinek Dánielnek, hogy ha nem intézkedik tulajdonosként a munkásszálló bezárásának visszavonásáról, akkor 

a főpolgármester gondoskodik róla, hogy minden jóérzésű budapesti polgár mély megvetése kísérje őt. 

Az RTL Híradó szerdán számolt be arról, hogy bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás, a tulajdonos a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozik. A 300 férőhelyes szálló lakóit hétfőn értesítették, sokan nem tudnak hova menni. Az önkormányzatnak nincsenek ilyen helyzetre szabad lakásai, és egyelőre keresik a megoldást.


Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#jellinek dániel#karácsony gergely#csepel#csepeli munkásszálló#munkásszálló#szegénység#rezsi#rezsiemelés

Címlapról ajánljuk