Belföld

Megszólalt Jellinek Dániel cége a csepeli munkásszálló bezárásáról

Dévai LászlóDévai László

2022. szeptember 26. 12:22

Karácsony Gergely „vagdalkozása” ellenére őszinte és konstruktív egyeztetésre hívják a Fővárost.

Korábban mi is megírtuk, hogy Jellinek Dániel, az egyik leggazdagabb magyar érdekeltségébe tartozó cég bezárná a csepeli munkásszállót, amivel lényegében utcára tennék a lakókat. Karácsony Gergely polgármester az eset kapcsán Jellineknek üzenve azt írta, hogy

Bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy ők, a munkásszálló lakói, valójában emberek.

Az RTL Híradó szerdán számolt be arról, hogy bizonytalan időre bezár a Csepel Művek területén lévő munkásszállás, a tulajdonos a drasztikusan megemelkedett energiaárakra hivatkozik. A 300 férőhelyes szálló lakóit hétfőn értesítették, sokan nem tudnak hova menni. Az önkormányzatnak nincsenek ilyen helyzetre szabad lakásai, és egyelőre keresik a megoldást.

Karácsony nyílt levélben azt is javasolta a vállalkozónak, hogy mondjon le egy napi profitjáról, abból meg tudja oldani, hogy ne kerüljön utcára a szálló 150 lakója. A főpolgármester levelére hétfőn válaszolt a cég, az Indotek közleményében azt írja, hogy a csepeli Zászlós Szálló hőszolgáltatási szerződését a helyi szolgáltató a nyár végén felmondta, és nem sikerült azóta sem új szerződést kötni.

Hangsúlyozzák: ez egy piaci alapon működtetett szálló, amit piaci alapon béreltek a bérlők, és módjukban áll piaci alapon máshol helyet bérelni.

A közleményben kitérnek a főpolgármester „vagdalkozására” is, azt írják, hogy sajnálattal vették tudomásul Karácsony Gergely nyílt levelét, amelyben a főpolgármester a „széles kontextusból kiemelve, résztényekre támaszkodva” kérte számon a társaságot. Biztosak benne, hogy ha a főpolgármester tisztában lenne valamennyi ténnyel, árnyaltabban látná ezt a rendkívül nehéz és összetett kérdést.

Az Indotek Group épp ezért őszinte és konstruktív egyeztetésre hívja a Fővárost, reménykedve, hogy vagdalkozás- és vádaskodásmentesen is lehetséges megoldást találni a közös problémára.

– olvasható a cég állásfoglalásában.

Az Indotek továbbá azt kéri Karácsonyéktól, hogy jelöljék ki a saját hatáskörükben, hogy mely szervezet tud gondoskodó segítséget tud nyújtani a munkásszálló esetlegesen szociálisan rászoruló lakói számára. A munkásszállót bezáró cég emellett közös támogatási programot is elindítana az önkormányzattal. E kapcsán arra kérik a Fővárost, hogy vegyenek részt a cég társadalmi felelősségvállalási programjában a saját teherviselési képességeiknek arányában.

Nyitókép: RTL Híradó

#Belföld#jellinek dániel#csepel#munkásszálló#karácsony gergely

Címlapról ajánljuk