Belföld

Elmaradhat a rezsiárak miatt a tavaszi szünet a Semmelweis Egyetemen

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 7. 10:20

A téli szünetet nyújtanák el, hogy spóroljanak a fűtéssel.

A rezsiárak emelkedése miatt elmaradhat a tavaszi szünet a Semmelweis Egyetemen, és egyben oktatási szünet lehet decemberben, a két ünnep között – írta a Telex. Az őszi szorgalmi időszak változatlanul zajlik majd, és nem készülnek átállni az online oktatásra sem – közölte az egyetem a lappal.

Az Egyetem hangsúlyozta:

A fenntartási költségek változása nem befolyásolja az egyetemhez kötött egészségügyi közellátást, diagnosztikus és gyógyító tevékenységet.

A Telex egy nappal korábban írta meg, hogy elmarad az őszi szünet az ELTE Bölcsészettudományi Karán, a decemberi szorgalmi időszak egy héttel rövidebb lesz, mint általában, a vizsgaidőszakot pedig online tartják meg.

A rezsiárak növekedése egyre jobban érezteti hatását. Egy győrszentiváni általános iskolában például szombati tanítási napokkal spórolnak a téli fűtésszámlán: ősszel két hónapig szombatonként is lesz tanítás, hogy meg tudják hosszabbítani a téli szünetet.

Kedden derült ki, hogy szeptember elsejétől hivatalosan is szünetel a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő működése, mert a megnövekedett energiaköltségeket az önkormányzat most nem tudja finanszírozni. Közben több város támogatási programot indít a dráguló energia és a magas infláció miatt – számolt be a RTL Híradó.

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Axel Bueckert / GettyImages

#Belföld#rezsi#fűtés#egyetem#felsőoktatás#semmelweis egyetem

Címlapról ajánljuk