Belföld

Pórul járt napelemesek, Korda György őrületes TikTok-sikere és Vera gazdasszony kérőjének felejthetetlen kiakadása – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 3. 15:35

Tiltakozással és gyászruhával indult az idei tanév, már ahol egyáltalán elkezdődött. Rezsifronton sem sokkal jobb a helyzet, egy szentesi társasház most szembesül vele, hogy a tetőre telepített napelemek miatt piaci áron kapja az áramot. Etyek polgármestere a helyi iskola dekorációján akadt ki, Vera gazdasszony kérője pedig azon, hogy ilyen sok férfivel kell versengenie, ezért inkább kiszállt a műsorból. Szerdán elhunyt Mihail Gorbacsov, aki úgy gondolta, a harmadik világháborút akadályozta meg, amikor nem lépett közbe fegyverrel a berlini fal lebontása ellen. 

 

Meghalt Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetője. Megosztó politikus volt, akit dicsőítettek külföldön, ám haláláig gyűlöltek hazájában. A világ neki köszönheti a hidegháború befejezését és a kommunizmus bukását Közép- és Kelet-Európában. Nélküle nem vonultak volna ki a szovjet csapatok Magyarországról sem. Németh Miklós volt miniszterelnök a rendszerváltás idején többször is találkozott a most elhunyt politikussal, néhány éve kapcsolatukról is beszélt az RTL Klubnak, amit a Híradó idézett fel.


Megmérgezhették az egykori legfiatalabb magyar szívátültetett édesanyját: a tavaly nyáron elhunyt Bencze Zsuzsanna édesapja azután fordult az ügyészséghez, hogy a nő gyerekei – köztük a pici korában szívátültetésen átesett Ricsi – beszélni kezdtek arról, minek voltak tanúi. A gyanú szerint a nő volt párja és annak barátja követte el nyereségvágyból az emberölést, bár korábban öngyilkosságnak könyvelték el a halálesetet. A gyerekekkel pszichológus foglalkozik, a Híradónak a nő gyászoló édesapja nyilatkozott.


Horthy Miklós-szobrot avatott kedd délelőtt a Parlamentben a Mi Hazánk Mozgalom. Novák Előd, a szélsőjobboldali párt alelnöke szerint a zsidóság is hálás az egykori kormányzónak, erről árulkodnak állítása szerint a koszorúik a Horthy-kriptánál. A Mazsihisz elnöke ezt „ocsmány cinizmusnak” tartja. Arra kérték Kövér Lászlót, az országgyűlés elnökét, hogy intézkedjen a szobor eltávolításáról, miután Horthy asszisztálása mellett több százezer magyar zsidó halt meg a haláltáborokban. Arról, hogy az egykori kormányzó sem a gazdasági sikerekben, sem a Felvidék és Erdély visszacsatolásában nem vett részt, valamint saját bevallása szerint is antiszemita volt, itt írtunk bővebben


Nehezen indult az idei tanév. Csütörtökön elkezdődött az iskola, de rengeteg a megválaszolatlan kérdés, kezdve a tanárhiánytól a pedagógusbéreken át egészen a rezsiköltségekig. Ez utóbbi miatt van olyan iskola, ahol szeptember elsején be sem csengettek, egy másik oktatási intézményben pedig az alacsony tanárfizetések miatt nem veszik fel a munkát a pedagógusok. Egy győrszentiváni általános iskolában úgy próbálják meg kezelni az energiaválságot, hogy bevezetik a szombati tanítást, az Óbudai Kőrösi Csoma Sándor gimnáziumban pedig 100 ezer forintos hozzájárulást kérnek a rezsihez a szülőktől.


Nem kezdődött meg a tanítás egy hajdúvidi iskolában sem. Erről pár nappal ezelőtt értesítették a szülőket, a növekvő energiaárakra hivatkoztak. A diákokat Hajdúböszörménybe irányítják át. Szintén spórolásból zárnak be egy kollégiumot Somogy megyében, ez közel 30 diákot érint. Nekik Barcs belvárosába kell majd költözniük, egy másik épületbe.


Rezsifronton sem sokkal jobb a helyzet.  Egy szentesi társasház lakóinak két és fél- háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája, mert napelemet szereltettek a tetőre. Emiatt nagyfogyasztónak számítanak, és csak piaci áron kapják az áramot. Sokkal jobban jártak volna, ha egyénileg, a szolgáltatótól vásárolhatnának. Megkeresték az MVM Zrt.-t, hogy egyéni mérőik alapján kisfogyasztóként kezeljék őket, de nem fogadták el kérésüket.


Eközben Etyek polgármestere kiakadt a helyi iskola dekorációján, Zólyomi Tamás szerint a díszítés melegpropaganda, és az ördög műve. Az iskola igazgatója a Híradónak azt mondta: nem festik át a képet, ami ha nem is szivárványt ábrázol, de színes.


A hétre jutott egy másik látványos kiborulás is, a Házasodna a gazda egyik kérőjét meglepte, hogy hogy ennyi férfivel kell majd versenybe szállnia, hogy elnyerje Vera kegyeit, ezért inkább úgy döntött, hogy önszántából távozik. A gazdasszony utánasietett, hogy tisztázzák a történteket, azonban hangos szóváltásba keveredtek. Imre feltette a legfontosabb kérdést, amit ebben a szituációban lehetett: „Ki fogja nekem az 550 eurómat megtéríteni, mert ennyibe került az utam?”


Szombaton indul az X-Faktor legújabb évada, Puskás Peti szerint parádésan. A mentor megérzése szerint különösen jó lesz az idei széria.


Az egyetlen női zsűritag, Herceg Erika úgy érzi, sikerült összecsiszolódnia mentortársaival, a Reggeliben arról beszélt, hogy befogadták a fiúk.


A Nyerő Párosra sem kell már sokat várni, szeptember 19-én indul az új évad. A Fókuszban bemutattuk azt a nyolc sztárpárt, aki idén küzd majd egymással. 


Izgalmakban idén sem lesz hiány, Megyeri Csilla kiakad gyakran ordibáló párjára:


Muri Enikő és Tóth Szabi vitáitól pedig csak úgy zeng majd a villa.


És most vasárnap érkezik a Tehetség első látásra. Istenes Bence megmutatta nekünk a stúdíót:


Szabó Győző szomorú apropó miatt érkezett a Reggelibe. Kutyáját, Tokiót megmérgezték. A színész a Reggeli adásában fenyegette meg az elkövetőt.


Bár az idei fesztiválszezon már véget ért, ezúttal is több ezer fiatal tombolt Korda György és Balázs Klári koncertjein. A Reptér című, több mint 40 éves sláger máig hihetetlenül népszerű, nemcsak a fesztiválokon, hanem a TikTokon is – a Z generáció tagjait arról kérdeztük, hogy mi a siker titka.


Nemsokára indul a 11. ValóVilág, de előtte visszautazunk egy picit a kezdetkehez. Nemsokára kereken 20 éve, hogy Kégl Ágit 2002. szeptember 13-án megismerte az ország. 21 éves volt, amikor beköltözött a ValóVilág Villába. Civilként ment be, sztárként jött ki, de leginkább az tette boldoggá, hogy kiszavazása után azonnal lemezszerződést kapott. Ágiból mégsem énekes lett, hanem író és egyedülálló anya, aki megmutatta a Fókusznak, hogyan él most.


A hét cukisága a Veszprémi Állatkert vöröspandakölyke. Az apróság mindennel, még az RTL Híradó kamerájával is játszani akart.

 

#Belföld#gorbacsov#szabó győző#rtl#X-Faktor#Házasodna a gazda#Nyerő Páros#korda györgy#kégl ágnes#balázs klári#reptér#a hét videói#ma

Címlapról ajánljuk