Belföld

Az iskola fenntartója szerint egy szülő sem panaszkodott azért, mert szombaton is tanítás lesz a rezsiárak miatt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 16:45

Reagált az iskola fenntartója a hírre.

Ahogy mi is megírtuk, a növekvő rezsiköltségek miatt úgy döntött a győrszentiváni Szent Benedek Általános iskola, hogy hat napos tanítási hetek lesznek az őszi szünetig terjedő időszakban.

Az iskolát fenntartó Pannonhalmi Apátság most közleményben reagált a hírre. Azt írták: „Az intézményvezetők belátására bíztuk, hogy a saját tanulói, szülői szociokulturális környezetük lehetővé teszi-e a szombati tanítási nap bevezetését.”

Ezután keresték meg a szülőket egy nyílt levéllel. A szülői munkaközösség támogatta a kezdeményezést, az erről szóló levelet pedig az iskola honlapjára is feltették. Azt írják: „a mai napig egyetlen szülői észrevétel, megjegyzés, kifogás nem érkezett sem az iskolához, sem a fenntartóhoz”.

A szombati tanításért cserébe hosszabb lesz a karácsonyi szünet. „A hét szombati tanítási nap bevezetését megítélésünk szerint az is segíti, hogy a szülők többsége a településen található multinacionális nagyvállalatnál dolgozik, a meghosszabbított téli szünet egybe esik a gyár leállásával” – írták.

Az okokról pedig azt közölték: „A hatnapos munkahetet a korábban említett rendkívüli helyzet miatt vezeti be az intézmény, ennek tapasztalatai alapján a fenntartó megvizsgálja, hogy szükséges vagy előnyös-e ennek további alkalmazása. A karácsonyi szünet 3 nappal korábban kezdődik és 4 nappal később fejeződik be. Végül, nem utolsó sorban ezzel az intézkedéssel az iskola két tanítási hét fűtési költségét takarítja meg.”

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#rezsi#ár#tanítás#szünet#iskola#győrszentiván

Címlapról ajánljuk