Belföld

Szombaton is tanítás lesz a rezsiköltségek miatt egy győrszentiváni általános iskolában

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 11:39

Így hosszabbítják meg a téli szünetet, hogy „komoly tétellel” csökkentsék a kiadásokat. 

Az energiaválság miatt szombaton is tanítási napokat tartanak a tanévkezdés első hónapjaiban a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskolában, hogy így spóroljanak a rezsiköltségeken – derült ki a szülőknek szóló tájékoztatóból, amit az iskola honlapján tettek közzé. A döntésről egy augusztus 22-ei keltezésű levélben értesítették a szülőket, és azután kapott nagy nyilvánosságot, hogy a levél kikerült a Reddit közösségi oldalra.

A levélben az iskola igazgatója, Kropfné Knipp Mária közölte, hogy „az energiaválság kezelésére a saját lehetőségeink keretein belül intézkedéseket hoztunk”, és úgy döntöttek, hogy „az őszi szünetig terjedő időszakban a szombati napokon 8.00 órától háromnegyed 12.00 - ig lesz tanítás az iskolánkban.” Ezzel el tudják érni, hogy hosszabb legyen a téli szünet, ami így december 19. és január 6. között lesz az iskolában.

Az igazgató közölte:

A decemberi időszakban történő leállás komoly tétellel csökkenti a kiadásainkat.

A tájékoztatóból kiderült, hogy „a szombati tanítási napokon a fő tárgyakra koncentráló, órarend szerinti, tömbösített oktatás folyik majd, és tízórai, ebéd és délutáni ügyelet nem lesz.”

Nyitókép: Google Street View

#Belföld#általános iskola#energiaválság#rezsi#rezsicsökkentés#energiaár#fűtés

Címlapról ajánljuk