Belföld

Vitézy Dávid elnézést kért, amiért a MÁV sután kezelte a székesfehérvári vonal lezárását

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 20. 14:01

Tudja, hogy rendszerszintű problémáról van szó és elismerte a MÁV hiányosságait.

Péntek este a viharos szél a vágányokra döntött egy fát, ami leszakította a felsővezetéket, emiatt Gárdony és Székesfehérvár között nem közlekedtek a vonatok, és még szombaton is fennakadásokra kell számítani – írtuk korábban.

Vitézy Dávid, aki május végétől közlekedésért felelős államtitkárként dolgozik a Technológiai és Ipari Minisztériumban, a Facebookon írt arról, hogy a MÁV rosszul kezelte a vasútvonal lezárását, és elismerte a hiányosságokat. 

„Ha az ország egyik legforgalmasabb vasúti fővonalát órákra le kell zárni, az sosem lesz fájdalommentes, mindig lesz bizonytalanság, várakozás, bosszankodás. De egy ekkora rendszerben azonnal képesnek kell lennünk arra, hogy megszervezzük az utasok tájékoztatását, az autóbuszos pótlást és legalább a vonatok közlekedését azokon a szakaszokon, ahol nincs zavar. 

Ezek közül sajnos tegnap egyik sem sikerült. Ezúton is elnézést kérek mindenkitől, akit a tegnapi és a helyreállítás miatt még a mai napra is áthúzódó zavar következményei érintettek”

– írta Vitézy, aki hozzátette, hogy természetesen tisztában van vele, hogy nem ez az első ilyen eset a MÁV életében. 


„Azt látjuk és a tegnapi nap is sajnos ezt bizonyította: alapjaiban kell újjáépíteni a MÁV működési folyamatait az ilyen, fővonalakat érintő nagyobb zavarok esetére. Nyilván egyedi emberi hibák is előfordulnak, de a probléma annyira rendszerszintű, hogy az okokat nem itt kell keresni” – fogalmazott. 

Vitézy ezek után felsorolta, hogy milyen hiányosságai vannak a MÁV-nak, és arról is írt, hogy ezeket pótolni nem egy-két nap, de még csak nem is egy-két hónap munkája lesz, a problémát azonban látják, a munkát pedig elkezdték a MÁV, a Volánbusz és a létrejövő országos közlekedésszervező kollégáival közösen. 

Nyitókép: MTI/Vajda János

#Belföld#vonat#máv#vitézy dávid#vasút

Címlapról ajánljuk