Belföld

Elismerte az ELTE TTK egyik vezetője: „Felvetett takarékossági ötleteket az energiakrízis”

Tárkányi ZsoltTárkányi Zsolt

2022. augusztus 14. 16:12

Levélben próbálta megnyugtatni az ELTE Természettudományi Karának oktatóit a kar egyik intézetvezetője még aznap, hogy a Népszava megírta: egyes részlegek időleges bezárásán gondolkodnak a növekvő rezsiköltségek miatt.

Egy ELTE-intézetvezető szerint az oktatók nyugalmának megzavarására volt alkalmas a Népszava cikk – olvasható az RTL Híradóhoz eljutott, szombati keltezésű levélben.

A cikkben arról írtak, hogy egy időre online oktatásra állhat át a Természettudományi Kar az előreláthatóan hatalmas rezsi miatt, egyes részlegek pedig bezárnak.

A Híradó által megismert levél így folytatódik:

való igaz, hogy az »energia-krízis« (sic!) mindenféle takarossági ötleteket felvetett, de ezek csak a beszélgetés szintjén kerültek elő.

 

A levélíró ugyanakkor sajnálja, „hogy a TTK-n vannak olyan munkatársak, akik ezeket egy hamarosan bekövetkező döntés előszelének vették, és a sajtónak panaszolták el aggodalmukat”.

Az RTL Híradó az ügyben kereste a kormányt és az ELTE-t is – az egyetem vezetése azt mondta, hétfőn ad ki közleményt az ügyben.

A Népszava a levélben foglaltakkal ellentétben úgy tudja, hogy a kar vezetése a napokban már kérte is az oktatókat, vizsgálják meg, hogy az egész éves, jelenlétet igénylő gyakorlati órákat, labormunkákat hogyan tudnák átcsoportosítani a szeptemberi-októberi időszakra. A végleges döntések a jövő héten születhetnek meg.

A TTK egyik névtelenséget kérő munkatársa azt állította a lapnak, hogy a kar vezetése tiltakozik a tervezett intézkedések ellen, a dékán viszont „bele van kényszerítve” a takarékoskodásba, miután a természettudományi kar két hatalmas épületének fenntartása az ELTE rezsiköltségeinek csaknem felét teszi ki.

Fotó: Faludi Imre/MTVA/Bizományosi

 

#Belföld#rezsiemelés#rezsicsökkentés#elte#energiaválság#fűtés#levél

Címlapról ajánljuk