Belföld

Tanárhiány: tucatjával érkeznek az állásajánlatok a pedagógusokhoz

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 7:22

Van olyan pedagógus, aki 28 állásajánlatot kapott pár óra alatt.

A béremelésért küzdő pedagógusokat elhalmozzák ajánlatokkal az iskolák a Pedagógus Állások Facebook-oldalán, írta meg az Mfor.hu. A lap szerint egy frissen végzett angol-francia szakos pedagógus tegnap tette ki, hogy Budapesten keres állást, azóta 11 ajánlatot kapott. Az egyik ajánlatnál maga az igazgató írt rá a fiatal pedagógusra, de volt, aki azt tanácsolta neki, hogy egy amerikai multihoz menjen, ahol idegen nyelvtudással bruttó 600 ezer forintot kaphatna. Más négy nappal ezelőtt tette ki, hogy tanítói-napközis állást keres, 

amire 28 viszontválaszt kapott iskoláktól.

A Tanítanék Mozgalom szerint 7692 tanári, 1937 óvódapedagógusi és 575 gyógypedagógusi üres állás van ma Magyarországon.

A www.kozigallas.gov.hu adatai szerint az Mfor.hu cikkének írásakor a tanár keresőszóra 2258, a pedagógus keresőszóra 1740 állás jött fel, a tanító keresőszóra 1041 állást hirdettek a közigazgatásban dolgozó pedagógusoknak. A portálon nem jelenik meg az összes betöltetlen állás a portálon, így ezek a számok vélhetően csak a jéghegy csúcsának tekinthetők. 

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy ősztől újra lehet nyugdíj mellett dolgozni a közszférában. a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint így a háborús veszélyhelyzet miatt egy évig megkapják a nyugdíjuk mellett a munkabérüket is – például a pedagógusok. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ezzel beismerte a kormány, hogy óriási bajt jelent a pedagógushiány. A kormány nem válaszolt az RTL Híradó megkeresésére.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#tanár#pedagógus#tanárhiány#pdsz#közigazgatás

Címlapról ajánljuk