Belföld

Szijjártó arról, hogy az átlag fölött fogyasztó magyarok a németeknél is többet fizethetnek: „Akinek van ilyen információja, az legyen kedves, mutassa meg!”

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 17:40

A külgazdasági és külügyminiszter némi iróniával reagált arra a számításra, miszerint Magyarországon a földgáz köbméterének piaci ára 747 forint lesz augusztustól az átlagnál többet fogyasztók számára, míg a német piaci ár 550 forint.

Mint arról csütörtökön az RTL Híradó is beszámolt, számítások szerint Európa legdrágább gázárát kell megfizetni augusztustól Magyarországon az átlag fölött fogyasztóknak. 

„Rögzíthetjük, hogy egészen biztosan nem kapjuk ötödáron a gázt. Ez mostanra mindenkinek teljesen világos lett. Nem egyötödön, hanem piaci árszinten kapjuk” – idézte a riport Felsmann Balázs, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont főmunkatársának nyilatkozatát, amit a Válaszonline-nak adott.

A szakember arról is beszélt, hogy augusztustól Magyarországon az átlagnál több gázt fogyasztók Európa legmagasabb gázárát, 747 forintot lesznek kénytelenek fizetni köbméterenként, ami Európában a legmagasabb gázár, drágább a német gázárnál is, ami 550 forint körül van. 

Szijjártó Péter erre reagálva az ATV-nek pénteken azt mondta, a hazai árképzésről nem nyilatkozik, mert nem rá tartozik, viszont azt megjegyzi: most hallja „bizonyos fantasztikus képességű szakértőktől, hogy melyik gáz a legdrágább, és mi mennyit fizetünk a gázért, és más meg mennyit fizet”. 

Akinek van ilyen információja, az legyen kedves, jöjjön el hozzám, és mutassa meg nekem, hogy a többiek mennyit fizetnek, mert ez nagyon fontos információ lenne

– mondta némi iróniával a miniszter.

Azt üzente: „ha valaki belelát más ország földgázbeszerzési szerződésébe, az terítse ki lapjait”, az emberek pedig szerinte ne higgyenek el mindent „ezeknek a fantasztikus képességű szakértőknek”.

Nyitókép: rtl.hu

#Belföld#szijjártó péter#gázár#rezsi#piaci ár#külügyminiszter

Címlapról ajánljuk