Belföld

Németh Szilárd szerint megőrizte a kormány a rezsicsökkentést

rtl.hurtl.hu

2022. július 24. 9:06

Mert elmondása szerint a magyar kormány számára ez a legfontosabb. 

A magyar kormány megőrizte a rezsicsökkentést az áram- és a gázfogyasztás tekintetében – jelentette ki Németh Szilárd. A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában kijelentette: tenniük kellett egy lépést, de szerinte fennmarad a rezsicsökkentett ár.

Németh szerint az elhúzódó háborús válsághelyzet, az elszabadult infláció, a megszakadó ellátási láncok és az Európát sújtó „brutális” energiaválság miatt volt szükség a rezsiszabályok változtatására. Az árammal kapcsolatban közölte, hogy a csökkentett árat azért tudják biztosítani, mert működik a Paksi Atomerőmű, és még jobb lenne a helyzet, ha működne a Paks2.

Ha szeretné megtudni, hogy mennyit fog fizetni a rezsiemelés után, ide kattintva tudja megnézni az rtl.hu rezsikalkulátorával.

Weinhardt Attila, a Portfolio.hu elemzője az RTL Híradónak mondta el, mire kell figyelni , ha nem akar méregdrága rezsit fizetni.


A rezsicsökkentés új szabályai alapján drasztikusan emelkedhet az átalányt fizetők gázszámlája, ha az átlag feletti mennyiségért fizetnek. A Porfolio számítása szerint például aki eddig havi 20 ezer forintot fizetett, annak augusztustól körülbelül 56 ezer forintra emelkedik a havi gázszámlája.


A Fókusz riportjából pedig kiderül, hogy sok család kiakadt az új rezsiárak láttán. 


Nyitókép:  A Magyar Posta kézbesítője villanyórát olvas le Budapest IX. kerületében, a Toronyház utca egyik lakóházban 2013. január 9-én. Fotó: MTI / Kovács Tamás

 

#Belföld#rezsicsökkentés#rezsi#németh szilárd

Címlapról ajánljuk