Belföld

Videón, ahogy a földbe csapódott és felrobbant egy repülőgép Görögországban

rtl.hurtl.hu

2022. július 17. 15:06

Hadianyagot vitt az ukrán cég üzemeltetésében lévő teherszállító, a végállomás Banglades lett volna.

Lőszer volt annak a teherszállító repülőgépnek a fedélzetén, amely szombat éjjel zuhant le a görögországi Kavála közelében – írta az Euronews. A Szerbiából indult repülő jórészt tüzérségi tölteteket szállított a szerb védelmi miniszter szerint.

A repülőgép tegnap este 8 óra 40 perc körül szállt fel Nišből, és 11,5 tonnányi hadianyagot szállított Bangladesbe, a fegyverkereskedelmi egyezményünk keretében. 

A vevő a bangladesi védelmi minisztérium, amely végfelhasználóként minden szükséges engedéllyel rendelkezik – mondta Nebojša Stefanović.


A gépet egy ukrán cég üzemeltette, a kijevi külügyminisztérium szerint nyolcfős személyzete is ukrán állampolgárokból állt. Ők mind életüket vesztették a repülőn, amely már a levegőben kigyulladt.

Nem sokkal a becsapódás előtt a repülőgép pilótája hajtóműhibáról értesítette a légiirányítókat. Ők felajánlották neki, hogy hajtson végre kényszerleszállást Thesszaloniki vagy Kavála repülőterén, de erre már nem volt lehetősége.

Korábban azt jelezték a hatóságok, hogy a gép mérgező anyagot szállított, ezért arra kérték helyieket, hogy zárják be az ablakaikat és a légkondicionáló berendezéseket se használják, mert veszélyes anyagok juthattak a levegőbe.

Nyitókép: Worldwidenews Twitter-oldala

#Belföld#görögország#repülőgép#teherszállító#tragédia

Címlapról ajánljuk