Belföld

Tüntetések a felnégyelt kata miatt, léket kapó rezsicsökkentés, és egy elátkozott teaszeánsz – a hét videói

rtl.hurtl.hu

2022. július 16. 11:53

Talán a nyár legmozgalmasabb hetén vagyunk túl: 24 óra alatt megszavazták a katatörvény módosítását, ami hirtelen több mint 450 ezer kisvállalkozó lába alól húzta ki a talajt. Kedd óta zajlanak a tüntetése és a hídfoglalások Budapesten. Szerdán kiderült, hogy a kormány megkurtítja a rezsicsökkentést: az átlagfogyasztás feletti gáz - és áramfelhasználásért már piaci árat kell fizetnünk. Közben VV Anett majdnem tragédiába torkolló spirituális teaszeánsza is lázban tartotta az országot. Pénteken pedig véget ért a Mestercukrász, Roxi vihette el az édes milliókat.

Egy nap alatt megváltoztatta a kata szabályait a kormány. A hétfőn benyújtott javaslat szerint szeptember 1-től a taxisokat kivéve csak magánszemélyektől lehetne bevételük a kedvezményes adózást választó egyéni vállalkozóknak. A Pénzügymisztérium a szigorítást a visszaélésekkel indokolja. A magyar könyvelők országos egyesületének alelnöke azt mondta: ezzel a lépéssel a katát „felnégyelték”.


A katatrövény tervezett megváltoztatása miatt már kedden nagyobb tüntetések kezdődtek Budapesten. A tüntetők előbb a Margit hidat zárták le, majd az Erzsébet híd egy részét, amíg a Parlamentben a kisvállalkozók kedvezményes adójáról vitáztak a képviselők. Ez körülbelül 450 ezer embert érint, a többségük valószínűleg rosszabbul jár a mostani módosításokkal. A fővárosban egész nap hatalmas dugó volt a tüntetés miatt. 


A tiltakozás szerdán is folytatódott, annak végül rohamrendőrök vetettek véget. Voltak, akik megpróbáltak áttörni a rendőrsorfalon, az egyik helyszínen egy rendőr megsérült. Négy tüntetőt állítottak elő. 

 

Csütörtökön a Kétfarkú Kutya Párt szervezett hídfoglalós grillpartit az Erzsébet hídra. Azért, hogy az emberek ne csak tüntessenek a kata szigorítása ellen, hanem közben dolgozzanak is, mindenkitől azt kérték, hogy hozza magával a munkaeszközét.


Szerdán energia-veszélyhelyzetet hirdetett a kormány, és hozzányúltak a rezsicsökkentéshez is. Augusztustól, aki az átlag felett használ gázt és áramot, piaci árat kell a pluszért fizetnie. A Fidesz szerint azonban ez csak a családok negyedét érinti.


Az RTL Híradó szerint viszont a kormány rosszul számol, a háztartások felének fogyasztása haladja meg az „átlagost”, és csúszik ki így a rezsicsökkentésből.


A Híradó által megkérdezett energetikai szakértő szerint egyelőre nem lehet megmondani, átalánnyal vagy havi elszámolással járnak-e jobban a családok. 


Eközben egy ország ismerkedett meg az ayahuasca nevű növénnyel és a hozzá kapcsolódó rejtélyes teaszeánsszal. A hét elején derült ki, hogy Béres Anett az az egykori realitysztár, akit Siklóstól nem messze ruhák nélkül, öntudatlanul találtak meg, súlyos állapotban.


Azóta Zacher Gábortól azt is megtudtuk, hogy az ayahuasca egy akár hat órán keresztül hallucinációkat okozó szer, ami nem való mindenkinek.


A szeánszon ott volt Sáfrány Emese is, aki szintén fogyasztott a főzetből. Először a Fókusznak mesélte el, Anettel együtt miért akartak részt venni egy ilyen szeánszon, és miért tartja igazságtalannak az őket ért vádakat.


Eközben Dabason egy nemrég szabadul gyerekgyilkos miatt forrtak az indulatok. A férfit először azért ítélték el, mert 1995-ben meggyilkolt egy 12 éves kisfiút, majd azért, mert kiszabadulása után ismét egy gyerekre támadt. A dabasiak összefogtak, polgárőrséget szerveznek, térfigyelő kamerákat kérnek és a szomszédok egymásért mozgalmat is elindították kedd este, amikor lakossági fórumot is tartottak. A helyiek félnek és veszélyben érzik gyermekeiket.


Opitz Barbi bántalmazás áldozata lett. Egykori szerelme egy intim videót tett közzé róla az interneten, amit az énekesnő korábban csak neki készített és küldött el privát üzenetben. Az énekesnő feljelentést tett.


Csak a Fókusz lehetett ott Dobó Ági és Kis Csaba lagziján, amit kétszer halasztottak el, de most, 12 együtt töltött év után végre megtartották.

 

Négy kemény hét, megannyi kihívás és rengeteg tanulás után a zsűri meghozta végső döntését. Kiválasztották a Mestercukrász győztesét.


Balázs séf és Joci séf az eredményhirdetés után meséltek döntésükről, és felelevenítették az elmúlt négy hét leghúzósabb és legviccesebb pillanatait.


És végül megmutatjuk az internetezők eheti kedvencét, a medvebocsot, aki remekül elszórakoztatta magát egy vadkamerával. Bár az eszközt eredetileg farkasok megfigyelésére szánták, végül a szeleburdi kölyköt tette világhírűvé.

 

#Belföld#kata#katatörvény#tüntetés#rtl#ayahuasca#vv anett#rezsicsökkentés#a hét videói

Címlapról ajánljuk