Belföld

„EXTRAPROFIT: LŐRINC, FIZESS!” – írták ki Mészárosék horvátországi hotelépítésére

rtl.hurtl.hu

2022. június 6. 15:06

A Párbeszéd aktivistái aktivizálták magukat.

A horvátországi Ičićiben épít 180 szobás hotelt 50 millió euróért Mészáros Lőrinc a horvát sajtó szerint. Ezt az építési területet dekorálták ki a Párbeszéd aktivistái.

Az esetről Jámbor András ellenzéki képviselő adott hírt Facebook-oldalán. Azt írta: „Ne a kis és középvállalkozások, ne az önkormányzatokat, ne az egyszerű emberek fogyasztását, hanem a NER oligarcháit adóztassák meg!”

Szerinte a kormány

hiába próbálja a nagy cégeket megadóztatni, mindig a lakosság megszorítása lesz belőle. A NER nagytőkései meg békésen sütkéreznek a tengerparton, például tőlünk délre, ahol a NER ékköve lassan befejezi a legújabb luxus városközpontját a horvát tengerparton.

Korábbi sajtóközleményében az MSZP azt írta: „Vérlázító, hogy Orbán Viktor a saját milliárdos embereit nem adóztatja meg! Az MSZP szerint fizessenek különadót azok a fideszes milliárdosok is, akik az elmúlt 12 évben az ország és az unió pénzéből gazdagodtak”


Nem ez az első, Mészárossal kapcsolatos gerillaakció az utóbbi időkben. A Parlamentbe frissen bekerült, ellenzéki Vajda Zoltán nemrég azt írta vagyonnyilatkozátába, hogy a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc tartozik neki.


Nyitókép: Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#horvátország#párbeszéd#jámbor andrás

Címlapról ajánljuk