Belföld

Az MSZP különadót vetne ki a kormánypárti milliárdosokra is, a Fidesz szerint ez komolytalan lózung

rtl.hurtl.hu

2022. május 30. 14:18

Mészáros Lőrinc egy év alatt 60 milliárdos extraprofitot ért el, de a kormánypárt szerint most a rezsicsökkentés a fontosabb.

Vérlázító, hogy Orbán Viktor a saját milliárdos embereit nem adóztatja meg! Az MSZP szerint fizessenek különadót azok a fideszes milliárdosok is, akik az elmúlt 12 évben az ország és az unió pénzéből gazdagodtak

– fogalmazott hétfői sajtóközleményében az MSZP, amely a múlt héten bejelentett, különböző gazdasági ágazatokat érintő különadók, a kormányzat hivatalos megfogalmazása szerint „extraprofit-adó” érintettségi körét bővítené ki azon üzletemberek cégeivel, akik az utóbbi években az állami közbeszerzések nagy nyerteseinek számítanak.

Az MSZP szerint az ország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc egy év alatt 60 milliárd forintos extraprofittal lett gazdagabb, de rajta kívül a kaszinóknak és más „fideszes oligarcháknak” is többet kellene adóznia.

A párt szerint a fideszes oligarcháktól beszedett milliárdokból meg lehetne oldani, hogy a kormány kiszélesítse a hatósági áras termékek körét és ezzel párhuzamosan kompenzálja a kiskereskedők emiatt bekövetkező veszteségeit. Továbbá a rászoruló családok havonta legalább 20 ezer forintos élelmiszerkupont kaphatnának az alapélelmiszerek vásárlásához, és a rezsicsökkentést is ki lehet egészíteni az épületek energetikai korszerűsítésének támogatásával.

A Fidesz hétfőn reagált is az MSZP felvetésére:

A baloldalon tényleg semmi sem változik, a baloldalra eddig sem lehetett számítani a magyar emberek védelmében és háború idején is csak üres, komolytalan politikai lózungokra képesek. Ez most nem az összevissza beszéd ideje, ez most az ország és a rezsicsökkentés védelmének ideje. A magyar lakosságot és a magyar gazdaságot meg kell védeni a háborútól, az áremelkedésektől és a káros brüsszeli szankcióktól. A baloldal is nyugodtan kiveheti ebből a részét. Járuljanak hozzá a rezsivédelmi alaphoz, ahelyett, hogy a frakciópénzeken trükköznek és milliárdokat nyerészkednek!

Nyitókép: Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#mészáros lőrinc#mszp#fidesz

Címlapról ajánljuk