Belföld

Élve rakott zsákba egy elütött borzot a budai vaddisznókat kilövő állatorvos

rtl.hurtl.hu

2022. június 4. 19:50

Állítása szerint a zsák száját nem zárta el és injekcióval akarta elaltatni a sérült állatot.

Két évvel ezelőtt is megkérdőjelezhető módszereket használhatott az az állatorvos-vadász, aki nemrég a János Kórháznál feltűnt vadmalacokat is agyonlőtte. A 444 talált rá a Speciális Állatmentő Egység nevű civil szervezet 2020-as Facebook-posztjára, amelyben arról írtak,

hogy a több budapesti kerületi önkormányzattal is szerződésben álló L. Pál egy elütött borzot még élve egy zsákba tett, amit autója csomagtartójába rakott, majd elhajtott vele.

Az állatvedők üldözőbe vették az állatorvost és rendőrt hívtak, mert álláspontjuk szerint állatkínzás történt, ami pedig bűncselekménynek minősül. A kiérkező rendőrök azonban megállapították, hogy L. Pál jogszerűen vitte el az állatot.


A 444 az eset kapcsán megkereste az állatorvost, aki elmondta: tudott róla, hogy az állat még életben van, ezért nem is zárta be a zsák száját. Azt tervezte, hogy a borzot hazaszállítja és elaltatja, de mire hazaért, az állat kimúlt.

Állítása szerint a beavatkozásra és a borz elaltatására azért volt szükség, mert a borz egyrészt veszettséget és más, emberre is veszélyes betegségeket terjeszthet.

Továbbá a borz egyedszáma olyan magas („több van belőlük a kelleténél”), hogy ezeket az állatokat a rókákhoz vagy a vaddisznókhoz hasonlóan nem szokták megmenteni.

Nyitókép: Facebook / Speciális Állatmentő Egység

#Belföld#vaddisznó#borz#állatorvos#vadász#állatkínzás

Címlapról ajánljuk