Belföld

Kiderült, miért kereshette a Katasztrófavédelem a 21 éve megmentett kisfiút

rtl.hurtl.hu

2022. május 7. 18:27

Igazgató lett a lila nadrágos Rolandot két évtizede megmentő tűzoltóból. 

Egy lila nadrágos kisfiút keresett a napokban a Katasztrófavédelem, akit 2001-ben az ölében mentett egy tűzoltó egy autóroncsból egy baleset után – arra voltak kíváncsiak, hogy mi lett vele az elmúlt 21 évben. Az RTL Híradónak Völgyi Roland elmondta, hogy ő szerepelt a Facebookon megosztott fényképen, a Katasztrófavédelem pedig azt ígérte, hogy lesz folytatása a történetnek.

Pénteken egy újabb bejegyzésben a Katasztrófavédelem is megírta, hogy Völgyi Roland magára ismert, az őt megmentő tűzoltót pedig nem kellett sokáig keresni: szinte semmit nem változott. A védőruhát viszont már ritkábban veszi fel, beosztott tűzoltóból ugyanis május elsején igazgató lett. Pintér Antal Tamás tűzoltó ezredes a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot vezeti, fotót is közöltek róla, ahogy a két évtizeddel ezelőtti balesetről szóló újságcikket olvassa.

Csütörtökön a Híradó még hiába kérdezte a katasztrófavédelmet, mi volt a céljuk a kereséssel, azt mondták, hamarosan a Facebookon adnak választ:

#Belföld#katasztrófavédelem#mentés#baleset

Címlapról ajánljuk