Híradó

Egy 21 évvel ezelőtti balesetnél mentett kisfiút keresnek a katasztrófavédők, és úgy tűnik, megtalálták

Hajdú OrsolyaHajdú OrsolyaKiss BalázsKiss Balázs

2022. május 5. 17:29

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság keresi azt a kisfiút, akit egy kollégájuk mentett ki egy autóroncsból 2001-ben Sámsonkert közelében. Azt írták, kíváncsiak rá, mi történt vele az elmúlt 21 évben. Egy kommentelő úgy gondolja, valószínűleg őt lehet látni a képen, nővére még egy újságcikket is mutatott, ami ezt bizonyítja.

Nem mindennapi felhívást tettek közzé a katasztrófavédők közösségi oldalukon. Egy 21 évvel ezelőtti balesetről készül fotó egyik szereplőjét keresik. A kisfiút egyik kollégájuk mentette ki az összeroncsolódott autóból. A poszt alatt nem sokkal később egy kommentelő azt írta, ő lehet az egykori kisfiú. Ezt gondolja a ma Skóciában élő férfi nővére is, aki egy korabeli újságcikket küldött a Híradónak, ami ugyanazzal a fotóval jelent meg.

Két totálkáros autó, és egy kétségbeesett gyereket mentő tűzoltó. A kép, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tette közzé a Facebookon, 2001 telén, Sámsonkert közelében, a 471-es úton készült. A katasztrófavédelem azért tette közzé a képet, mert szeretnék megtalálni az egykori kisfiút, aki ma már csaknem harminc esztendős férfi lehet.  

 

A bejegyzés alatt hamar megjelent egy kommentelő, aki úgy gondolta, őt keresik.

Nem teljesen emlékeztem, de azért valamennyi rémlett, hogy volt egy kép rólam és őszintén megvallva, az a csúnya lila nadrág ismerős volt gyerekkoromból

– mondta a Híradónak Völgyi Roland, aki magára ismert a felvételen.

Többek szerint is a jelenleg Skóciában élő Roland van a képen. Így gondolja a férfi nővére is, aki nem akart ugyan nyilatkozni, de elküldött egy fotót, ami a baleset után jelent meg a helyi újságban. Ugyanaz a kép, amit a katasztrófavédelem is megosztott. 

A 21 éve történt balesetnél Völgyi Roland, a bátyja és édesanyja ült a kocsiban, amit nagybátyja vezetett.

Nagybátyám megpróbálta félrerántani a kormányt, de nem sikerült. Legközelebb már csak a kórházban voltam magamnál. Manapság az egészből maximum annyit szoktam említeni az ismerősöknek, hogy eltört mindkét lábam

– emlékszik vissza Völgyi Roland.

A többiek jobbára karcolásokkal megúszták, de édesanyjának a mai napig látszanak a hegek arcán.

A katasztófavédelemet egyelőre hiába kérdezte a Híradó, mi volt a céljuk a poszttal, és hogy tényleg Völgyi Rolandot keresték-e. Csak annyit mondtak, a történetet hamarosan folytatják a Facebookon.

#Híradó#Belföld#katasztrófavédelem#baleset#21 éve#sámsonkert#kisfiú#keresik#top hírek

Címlapról ajánljuk