Belföld

Szilágyi Liliána nem tett vallomást, nem nyomoz a rendőrség

rtl.hurtl.hu

2022. április 15. 11:56

A rendőrség szerint három alkalommal vették fel a kapcsolatot Szilágyi Liliánával, ő azonban nem jelent meg a hatóság előtt.

Nagy port kavart tavaly az év utolsó napjaiban Szilágy Liliána vallomása, amikor hosszú tépelődés után a nyilvánosság elé tárta, hogy úszóedző édesapja éveken át bántalmazta őt és édesanyját is.

Időközben a Magyar Úszó Szövetség is lefolytatott egy vizsgálatot az ügyben, aminek eredményeként megállapították, hogy Szilágyi Liliána igazat mondott, Szilágyi Zoltánt pedig gyakorlatilag kitiltották a szövetség rendezvényeiről.

Rákérdeztünk a rendőrségnél, hogy folyik-e büntetőeljárás az ügyben. 

„Szilágyi Liliána sajtóban megjelent tavalyi kijelentései miatt, mely szerint édesapja korábban szexuálisan is bántalmazta, indult-e eljárás? Tett e bárki feljelentést az ügyben? Esetleg indult e hivatalból eljárás a rendőrségen? – tettük fel a kérdést.

A BRFK válasza szerint indult vizsgálat, de már lezárták:  

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el feljelentés kiegészítést kiskorú veszélyeztetése és szexuális kényszerítés bűntett, valamint könnyű testi sértés vétség gyanúja miatt. A sajtóban a sérelmére elkövetett bűncselekményekről beszámoló sportolónővel a BRFK nyomozói három alkalommal vették fel a kapcsolatot, a hölgy azonban nem jelent meg a hatóság előtt, hogy vallomást tegyen. A sértett vallomásának hiányában bűncselekmény elkövetésének gyanúját nem volt lehetséges megállapítani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2022. február 10-én a feljelentést elutasította.”

A rendőrség nyilatkozatával kapcsolatban többször kerestük Szilágyi Liliánát, de nem kívánt nyilatkozni. Jogi képviselőjének helyettese csak annyit közölt:

Szilágyi Liliána nem kapott három idézést.

 

#Belföld#szilágyi liliána#szilágyi zoltán#bántalmazás#rendőrség#nyomozás#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk