Belföld

Karácsony kitart az V. és VII. kerületi ingatlaneladásokat vizsgáló bizottságok mellett

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 11:53

A főpolgármester szerint meg fogják védeni Budapest értékeit.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában arról ír, hogy a Fidesz józsefvárosi képviselőjelöltje által vezetett kormányhivatal arra jutott, hogy 

ugyan minek kivizsgálni azt, hogy az elmúlt évek legnagyobb korrupciós botrányának egyik kulcsfigurája, Völner Pál haverja, Schadl György, hogyan jutott áron alul, egyedüli vevőként több V. és VII. kerületi ingatlanhoz.

Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar korrupciós bűncselekmények gyanújával letartóztatott elnöke két kerületben, az V. és a VII. kerületben szerzett meg feleségével együtt legalább tíz önkormányzati ingatlant az elmúlt években. Az V. kerületben egy belvárosi, éppen a Városházával szemben lévő üzlethelyiséget vásárolt meg Schadl György, majd később az rtl.hu kiderítette, hogy egy szomszédos ingatlan is az övé. Mindkettő önkormányzati tulajdonból került hozzá, akárcsak azok a VII. kerületi lakások, amelyekből összesen nyolcat szereztek meg a feleségével, több esetben gyanús körülmények között.

Az üggyel az RTL Híradó is foglalkozott:

Karácsony szerint „a Rogán-művek telekürtölte a világot azzal a nyilvánvaló hazugsággal”, hogy ők el akarták adni a Városházát. Bár ez képtelenség volt, ők mégis vállalták, hogy felálljon egy vizsgálóbizottság Városháza-ügyben, még akkor is, ha jól tudták, nincs is ügy – tette hozzá a főpolgármester. Hozzáteszi:

Ezek után van képük leveleket írogatni arról, hogy mi ne vizsgáljuk, hogyan árusította ki az V. kerületi önkormányzat, és a VII. kerület előző vezetése Schadl Györgynek a fél Belvárost. Természetesen a vizsgálóbizottság folytatja a munkáját. Nem fogjuk hagyni, hogy ilyesmi újra megtörténhessen, meg fogjuk védeni Budapest értékeit.

Nyitókép: Bruzák Noémi / MTI

#Belföld#belváros#ingatlan#vizsgálóbizottság#karácsony gergely#schadl györgy

Címlapról ajánljuk