Belföld

Jön az időalapú menetjegy és az automatikusan újuló bérlet a BKK új alkalmazásával

rtl.hurtl.hu

2022. február 11. 9:22

Néhány nap múlva élesítik a Budapest GO alkalmazást, amelybe az utazástervezés és a friss közlekedési információk mellett a jegyvásárlási lehetőséget is beépítették.

Hamarosan a Budapest GO váltja fel a BKK Futárt. A fejlesztés újszerűsége abban rejlik, hogy a felhasználók ebben mindent egy helyen megtalálnak: könnyebben lehet utazást tervezni, beállíthatjuk, hány átszállással utaznánk, mennyit szeretnénk gyalogolni, netán kerékpárral közlekednénk-e – mondta pénteken a Reggeliben Barsi Dávid, a Budapest Közlekedési Központ (BKK) kommunikációs vezetője.

Közlekedési információk, automatikus bérletmegújítás

Barsi a legfontosabb újdonságnak azt tartja, hogy a jegy- és bérletvásárlás is beköltözik az applikációba. Lehetőség lesz vonaljegyet vásárolni, és automatikus lesz a bérletmegújítás. Márciusban megjelennek az időalapú jegyek, 30 vagy 90 percre szóló jegyet is vásárolhatunk.

A BKK Futárhoz képest a Budapest GO-n felhasználófiókot lehet létrehozni, ehhez pedig bankkártyát hozzárendelni, és azon keresztül lehet majd vásárolni.

Az alkalmazás közlekedési információkkal is szolgál majd. Szól, ha baleset miatt kerülőúton közlekedik az autóbusz, vagy ha valamelyik metrót, villamost pótolni kell.

A kommunikációs vezető elmondta, arra számítanak, hogy rohamosan meg fog nőni az applikációt használók száma, mert az valójában „a hétköznapokat könnyíti meg”. Már most körülbelül 600 ezer aktív felhasználója van a BKK Futárnak, ezen keresztül több millió utazást terveznek jelenleg is, részletezte.

Hogyan, mikor juthatunk hozzá?

Barsi Dávid a Reggeliben azt ígérte, már csak néhány napot kell várni a Budapest GO-ra.

Azoknál, akiknél már le van töltve a BKK Futár, az alkalmazás automatikusan frissülni fog, de a felhasználó magának is frissítheti, emellett pedig push típusú üzeneteket fognak küldeni a fejlesztők arról, hogy élesedett az alkalmazás.

A Reggeliben készült interjút itt nézheti meg:

Nyitókép: Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a cég utazástervezőjének megújításáról tartott sajtótájékoztatón az Akvárium Klubban 2022. február 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#bkk#alkalmazás#tömegközelekdés

Címlapról ajánljuk