Belföld

Arra kéri vásárlóit egy pécsi bolt, hogy ne vegyenek a hatósági áras „diktatúra termékekből”

Mohos MátéMohos Máté

2022. január 29. 14:53

A Kodály Delikátesznek is ki kell tenni a kormány hatósági árról szóló jelzését.

Csak az igazságot írta le, és reméli, hogy nem származik belőle baja – ezt mondta el a Szabad Pécsnek annak a pécsi boltnak a tulajdonosa, ahol egy feliratban arra kérik a vevőket, hogy „ne vásároljanak a diktatúra termékekből”.

A pécsi Kodály Delikáteszben péntek óta ezt ez üzenetet láthatják a vásárlók, amit a bolt a Facebook-oldalára is feltöltött:

Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből! Köszönettel: Kodály Delikátesz

A tulajdonos arról beszélt: tudja, hogy nem kötelezheti vevőit arra, hogy ne vegyenek bizonyos alapvető élelmiszereket három hónapig. Viszont szerinte azok a vásárlók, akik szóba hozták nekik a táblát, mind egyetértettek az üzenettel.

Ahogy arról az rtl.hu is tudósított, hat alapvető élelmiszer (tej, liszt, étolaj, cukor, sertéscomb, csirkemell) árát február elsejétől befagyasztja a kormány: az árakat a 2021 október 15-I szintre viszik le. Az is kiderült, hogy ezzel pont a kiskereskedők járhatnak rosszulaz árstopról szóló táblákat viszont minden üzletnek kötelező kitenni.

Nyitókép: Kodály Delikátesz / Facebook

#Belföld#árstop#bolt#kiskereskedelem#hatósági árak#pécs

Címlapról ajánljuk